Cursus wedstrijdleider niveau C & gebruik SWAR – door Sylvin

Steven      01.04.2022

De Schaakliga Antwerpen organiseert opnieuw een cursus voor wedstrijdleider niveau C, i.e. voor nieuwe wedstrijdleiders. Alle leden aangesloten bij een kring van de Liga kunnen hieraan deelnemen.

De lessen worden gegeven door Internationaal Arbiter Sylvin De Vet. De lessen gaan door op drie zaterdagen: 23 & 30 april en 7 mei, steeds van 09u30 tot 16u00 (met een middagpauze), in het lokaal van SK Rokade Westerlo: Cafe ’t Centrum, Boerenkrijglaan 24/26, Westerlo.

De cursus kost € 50 per deelnemer, ter plaatse te betalen op de eerste lesdag. Deelnemers dienen zich op voorhand in te schrijven via e-mail naar sylvin.de.vet@proximus.be, met kopie aan kadervorming@schaakliga-antwerpen.be.
Als onderdeel van deze opleiding zal op 30 april in de voormiddag (9u30 to 12u00) door IA Luc Cornet een uitleg gegeven worden over het gebruik van het paringsprogramma SWAR. Hiervoor dienen de cursisten een laptop mee te brengen waarop SWAR reeds geïnstalleerd is (gratis te downloaden hier, alleen voor Windows). Het is ook mogelijk om enkel deze les over SWAR te volgen; dit kan bijvoorbeeld interessant zijn voor wie reeds arbiter is (kostprijs hiervoor is € 20 per deelnemer, ook op voorhand inschrijven!).
Merk op: wie officiële toernooien wil arbitreren moet na het slagen voor het examen van deze cursus ook nog een FIDE licentie aanvragen (via de KBSB).

Reactie