Echternach – dag 1

Steven      20.06.2015

Na een vermoeiende heenreis over kapotte bruggen, bezaaid met allerlei obstakels, hadden Steven en Stief de sleutel van de kamer reeds verdonkermaand. Sylvin werd dan ook de toegang tot het hotel geweigerd, wegens verdacht uiterlijk. Jef werd met open armen ontvangen. Na heel wat gepalaver, starten de rokadisten een legendarische ploegenblitz op restaurant. Partij volgt nog. Pieter speelde Qc6, de partij was voorbij. Toen was het tijd voor een variant op het bollekswiezen, tot 17 slag… en terug. Tim won overtuigend. Het cafe bleef uitzonderlijk tot na 1u open, de Rokadisten sloten af.
Het weer in Echternach is stralend, Tim heeft 2 volle minuten zon gezien.
Op zaterdag namen we deel aan een klein toernooitje in de abdij. Er waren nog 300 andere gegadigden. Stief, Steven en Jef kregen al snel enkele Bierstube-Gms voorgeschoteld. Sylvin voelde zich op zijn gemak in de peutertuin ( nvdr: dat is naast de kindertuin ).
Pieter en Stief halen 3.5/5, Steven en Tim 3/5, Sylvin 2/5 en Jef 1.5/5.
Ziehier nog enkele, nu al legendarische, uitspraken:

  • ik was in vorm, ik heb alle svennige zetten gezien
  • ik heb gezocht, maar geen enkele verlies-variant gevonden
  • pak nooit op c6, zeker niet op aangeven van Pieter
  • ik denk dat we ooit hier op den hoek al eens geweest zijn

Echternach 2015 de waarheid , een beleving …

Rond januari komt de vraag : wie doet er mee in het tornooi dat het schaakjaar van rokade Westerlo opent? Vaste klanten schrijven in, Steven zoekt en vindt een betaalbaar hotel , niet ver van de tornooizaal, vervoer wordt pas de laatste moment geregeld, dit jaar zijn Steven en Jef de bereidwilligen.
Sylvin naar Jef, Pieter wordt opgepikt, en wij weg. De vraag of we langs Luik moeten, beheerst de eerste uren van de rit, Sylvin wil boven Luik, en wijst er herhaaldelijk op dat we Luik links, rechts en zelfs boven kunnen laten liggen, Jef wil door Luik, gaf althans die indruk.
Redelijk op tijd ter bestemming, maar de brug werkt niet mee, zo kunnen Steven en Stief in extremus als eersten het hotel in, en melden de lieve dame achter de desk dat de anderen uren later zullen aankomen, waardoor enkele minuten later Jef met open armen ontvangen wordt, en Sylvin op zoek naar de sleutel van zijn kamer moet.
Tim vervoegt het groepje en wij naar de gebruikelijke kroeg om een natje en een snackje. Hier wordt ook een spannende teamschaak gespeeld, Stief, Jef en Sylvin winnen, Sylvin gaat stukwinst uit de weg nadat hij berekent dat enkele zetten later het mat ondekbaar wordt.
Een spelletje kaarten moet de gefrustreerden terug uit de put helpen, dit lukt gedeeltelijk, midden het spel zoeken reeds enkelen hun kamers op.
Het ontbijt is beter dan dat van goed onthaal, toch al een tijdje geleden , goed uitgerust naar het werk, vijf partijen die een halfuur later beginnen , we spelen tot na achten. Op zoek naar een rustig eethoekje belanden we op de hoek, waar we volgens enkelen al geweest zijn.
Korte avond voor iedereen, voor middennacht iedereen in bed, het is ooit anders geweest, op een kamer is er nog een monoloog te horen tot ver na 12, de tekst is verward zodat de toeschouwers geregeld om herhaling vragen.
Op tijd op, eten en in een regenweertje naar de abdij, weer vier maal een handje geven, rond vijf en zeven ieder naar huis …
De prestaties :
Stief met als vaste plaats de spiegelzaal, haalt 1 1 0 1 r 1 0 1 1 6,5, de twee nullen tegen gm, oa onze jonge Tanguy, denkt misschien in de prijzen te vallen, maar komt iets te kort, eindigt 30

Steven wisselt de gang af met de spiegelzaal, haalt 1 0 1 0 1 1 0 1 0 komt zijn belofte om te starten met 5 op 5 bijna na, moet tervreden zijn met 5. Plaats 103

Tim volgt de voorzitter, nagenoeg het hele tornooi zitten ze naast elkaar, Tim eindigt op 104 met 5 punten bijeengespeeld 1 0 1 0 1 1 0 1 0, spelen ze binair?

Pieter heeft een sterke eerste dag, maar speelt naar eigen zeggen betere partijen de tweede dag, eindigt op 144 met 4,5 als volgt : 1 0 1 1 r 0 1 0 0

Jef doet het tegengestelde, een zwakkere eerste dag, maar een sterke zondag, haalt 4,5 , eindigt op 177, met als punten 0 0 1 r 0 1 1 r r de eerste partij tegen een gm, de laatste tegen 2060

Sylvin tenslotte moet de derde partij in de peutertuin spelen, heeft 0 0 1 0 1 1 0 1 r , eindigt op 178 met 4.5 het beste resultaat van jaren
Voor de liefhebbers : laatste partij van Sylvin tegen Duitse 1850 met wit 1 e4 , c5 2 Pf3, d6 3 c3, Pf6 4 g3, Pe4 5 Da4 met remiseaanbod, tegenstander denkt er 15 min over na, terwijl hij een zeer rode en opgezwollen hoofd krijgt.

Voor meerdere verhalen verwijs ik naar mijn collega’s

sylvin

—–

Appendix: de ware toedracht in verband met de openingsploegenblitz:

Jef
23.06.2015 - 19:23

Prachtige partij van team
Prachtige partij van team JSS! Ben trouwens onder de indruk da gij die partij nog helemaal kent (of had ge ze opgeschreven??)

Beantwoorden

Reactie

Nieuwe website – dit is er veranderd

Steven     19.02.2021     1

Nieuw design door Jan-Dries. Vraag hier een nieuw wachtwoord indien je niet meer kan inloggen. Ontdek wat er veranderd is.
De zoekfunctie is meer prominent aanwezig, samenvattingen van privé berichten zie je nu ook als anonieme bezoeker. Als je dat wenst, kan je je emailadres achterlaten en automatische updates van de website ontvangen.

Lees meer

Interclub – hoe gaat het nu verder? Een update

Steven     21.02.2021

Het interclub seizoen 2019 – 2020 staat gepland om af te werken in september 2021. 6 weken later start het nieuwe seizoen 2021 – 2022.

Lees meer

De punten worden aan de meet uitgedeeld

Steven     20.02.2021     1

Ja wadde. Uw verslaggever heeft er een slechte nacht opzitten, na vrijdagavond onderstaande partij te spelen tegen kachelwinkel Peeters. In…

Lees meer