Kalender najaar

Met het einde van het toernooi van de zuiderkempen, komt de najaarskalender er aan. Door het organiseren van het rapid kampioenschap op zondag hebben we extra vrijdagen beschikbaar om af te wijken van de gangbare clubavonden. Hieronder vind je de planning die we opmaakten tot eind 2019. Alle activiteiten staan ook in onze kalender. Vergeet niet tijdig in te schrijven voor deelname aan de KBW-avond!

vrijdag 22 november: Film The Pawn Sacrifice

Vanavond houden we zowaar een filmpvoorstelling! 

Pawn Sacrifice is a 2014 American biographical drama film. It is based on the true story of Bobby Fischer's challenge against top Soviet chess grandmasters during the Cold War and culminating in the World Chess Championship 1972 match versus Boris Spassky in ReykjavíkIceland.

vrijdag 29 november: blitz toernooi formule 'King of the Hill'

We gaan de ludieke toer op en spelen een variant van het schaken, King of the Hill. Naast winnen dmv schaakmat, win je in deze variant ook door je koning op één van de vier centrale velden te plaatsen (d4, d5, e4, e5)

https://en.wikipedia.org/wiki/King_of_the_Hill_(chess)

vrijdag 6 december: LiChess toelichting door Tim & Steven

lichess.org is een relatief nieuwe schaak-website, die een schat aan informatie herbergt voor de beginnende en gevorderde schaker: https://lichess.org/

We bespreken vanavond hoe je lichess kan gebruiken:

  • analyse van gespeelde partijen mbv studies
  • puzzels en oefeningen
  • partijen exporteren en toevoegen aan onze eigen website

vrijdag 13 december: blitz toernooi formule 960-schaak

“Chess960 is healthy and good for your chess. If you get into it and not just move the pieces to achieve known positions it really improves your chess vision.”
— Levon Aronian

Vanavond houden we een mini-toernooi met de 960-schaak formule!

https://nl.wikipedia.org/wiki/Schaak_960

vrijdag 20 december: KBW-avond

Uitnodiging in bijlage. Inschrijven vòòr dinsdag 17.12