Team Rokade Westerlo in Geel

Matei, Victor, Simon, Arne, Wouter, Ferre, Maarten, Wannes, Maxim en Tim, dat is de grote bende die naar het jeugdschaakcriterium in Geel trokken. De verslaggever kan weinig vertellen over de partijen. Hij zit altijd zelf achter een bord gekluisterd, moedig standhoudend in de A-reeks. Tussen de partijen door probeerde hij wel om de delegatie bij te staan en te steunen in dit grote toernooi, maar helaas.

De jongens waren nooit aanwezig in onze uitrust-zone. Constant zaten ze ergens aan een bord met schaakstukken. Soms voor hun "echte" partijen, soms om hun kameraden aan te moedigen en soms om gewoon een potje doorgeef-schaak te spelen. Enfin, de begeleiders hadden een rustige dag. De jongens hebben zich rot geamuseerd en waren gemotiveerd voor elke partij, tot de laatste ronde toe. Het gaf de begeleiders de tijd om een wiskundig bewijs voor chess960 te zoeken en tevens de oplosschaakcompetitie, een amusant tussendoortje, foutloos af te leggen. 

 

De resultaten waren dan ook verrassend goed. Sommige presteerden op hun niveau, andere scoorden meer punten dan ik op voorhand ingeschat had. De sfeer was goed, dat zal ook wel meegespeeld hebben in het aantal overwinningen dat we samen behaalde. Eenendertig overwinningen, dat is het totaal dat we samen behaalde. Voor de individuele prestaties verwijs ik jullie graag door naar de live-pagina van het jeugdcriterium: http://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/GestionSWAR/SwarResults.php