13de Geels Internationaal JeugdSchaak Tornooi 2017

Tim      26.02.2017

Het begin van de krokusvakantie betekent voor de jeugd het eerste echte jeugdtoernooi van het jaar. Rokade Westerlo ging met een mooie delegatie naar de buren in Geel. De verslaggever speelde zelf mee in de A-reeks en speelde bijna altijd tot de laatste minuut. Met andere woorden, ik heb mij goed geamuseerd op het bord. Maar vindt het wel spijtig dat ik hierdoor bijna nooit de gelegenheid had om de creatieve schaakstukjes van de kleine rokadisten te bewonderen.

Tussen de partijen door, als ik enkele minuten tijd had om uit te rusten in het Rokade Westerlo territorium vernam ik van de ouders dat de prestaties gingen zoals dat altijd gaat op jeugdtoernooien. Er wordt al eens gewonnen, er wordt al eens verloren en een enkeling slaagt er al eens in om remise te spelen. Meestal gaat dat dan om een pat of iets dergelijks.

Wat nog het vermelde waard is, is dat de A-reeks door een Rokadist werd gewonnen, verkleed als JSTurnhout-speler (carnaval hé :-)). Stief wint de A-reeks door in de voorlaatste ronde Tim te verslaan. Die dan op zijn beurt één van de 3 is die er in slaagt de oplosschaak volledig correct op te lossen.

Alle klassementen overlopen duurt iets te lang. Alle aanwezige rokadisten vermelden ga ik wel doen. Omdat het zo’n toffe bende is en omdat ze het allemaal verdienen.

In de F-reeks: Matei
E-reeks: Arne, Stijn, Victor
D-reeks: Siebe
C-reeks: Maarten, Wannes
B-reeks: Gerrit
A-reeks: Koen, Maxim, Stief, Tim

De uitslagen zijn terug te vinden op: http://www.geelseschaakkring.be/jeugd/gijst/
En weldra ook op: http://www.jeugdschaakcriterium.be/

Johan
27.02.2017 - 19:59

Proficiat aan alle deelnemers! Bedankt aan ouders en coaches en … voor de steun.

Beantwoorden

Reactie

Meer schaakstukken over jeugd

IMG 20220625 174429

Jeugdschaakcriterium Landegem

Tim     26.06.2022     4

Jeugdcriterium Landegem Met een achterbank vol met -10 jarigen trok Marlies in alle vroegte naar Landegem, die -10 jarigen zijn…

Lees meer
gouden toren R4

De Gouden Toren ronde 7 – hoogmoed komt voor de val

Steven     27.02.2022     1

De Keizer is afwezig (cfr. Stief), ik sta op plaats 2. Als ik deze ronde win en we dan het toernooi afsluiten, kan ik mij een jaar lang keizer laten noemen.

Lees meer
belgian online youth competition

Chessmates Belgian online Youth competition

3 januari @ 08:00

Beste voorzitters en jeugdleiders , Gezien de huidige situatie rond corona nog niet echt goed is en we als jeugdclub…

Lees meer

Liga JEUGDkampioenschappen

Johan     12.10.2014

Hallo jeugdspelers, Ewoud was zo vriendelijk om ons de link door te sturen in verband met de (provinciale) Liga Jeugdkampioenschappen.…

Lees meer