13de Geels Internationaal JeugdSchaak Tornooi 2017

Tim      26.02.2017

Het begin van de krokusvakantie betekent voor de jeugd het eerste echte jeugdtoernooi van het jaar. Rokade Westerlo ging met een mooie delegatie naar de buren in Geel. De verslaggever speelde zelf mee in de A-reeks en speelde bijna altijd tot de laatste minuut. Met andere woorden, ik heb mij goed geamuseerd op het bord. Maar vindt het wel spijtig dat ik hierdoor bijna nooit de gelegenheid had om de creatieve schaakstukjes van de kleine rokadisten te bewonderen.

Tussen de partijen door, als ik enkele minuten tijd had om uit te rusten in het Rokade Westerlo territorium vernam ik van de ouders dat de prestaties gingen zoals dat altijd gaat op jeugdtoernooien. Er wordt al eens gewonnen, er wordt al eens verloren en een enkeling slaagt er al eens in om remise te spelen. Meestal gaat dat dan om een pat of iets dergelijks.

Wat nog het vermelde waard is, is dat de A-reeks door een Rokadist werd gewonnen, verkleed als JSTurnhout-speler (carnaval hé :-)). Stief wint de A-reeks door in de voorlaatste ronde Tim te verslaan. Die dan op zijn beurt één van de 3 is die er in slaagt de oplosschaak volledig correct op te lossen.

Alle klassementen overlopen duurt iets te lang. Alle aanwezige rokadisten vermelden ga ik wel doen. Omdat het zo’n toffe bende is en omdat ze het allemaal verdienen.

In de F-reeks: Matei
E-reeks: Arne, Stijn, Victor
D-reeks: Siebe
C-reeks: Maarten, Wannes
B-reeks: Gerrit
A-reeks: Koen, Maxim, Stief, Tim

De uitslagen zijn terug te vinden op: http://www.geelseschaakkring.be/jeugd/gijst/
En weldra ook op: http://www.jeugdschaakcriterium.be/

Johan
27.02.2017 - 19:59

Proficiat aan alle deelnemers! Bedankt aan ouders en coaches en … voor de steun.

Beantwoorden

Reactie

Meer schaakstukken over jeugd

ajk 6

Antwerps Jeugdkampioenschap (AJK) 2023 – Mechelen

Bart     14.11.2022     2

Ze lijken er geen genoeg van te krijgen, onze Westelse schakertjes. Waar er vrijdag nog in Zottegem geschaakt werd, was het op zaterdag en/of zondag in Mechelen the place to be met het AJK 2023. U leest dat goed, 2023 en dat is géén typefout.

Lees meer
zottegem 1

Jeugdschaakcriterium Zottegem 11 November

Bart     12.11.2022     8

November is een traditionele “stille schaakmaand” voor Rokade Westerlo zegt u?? Say again please!!

Lees meer
lier 1

Westelse jeugd: goede oogst in Lier!

Matei     05.05.2019     3

De schaakkring Zimmertoren  in Lier ontving gisteren het bezoek van de Westelse jeugd. Matei en Kobe verdedigden de eer van…

Lees meer
IMG 20220625 174429

Jeugdschaakcriterium Landegem

Tim     26.06.2022     4

Jeugdcriterium Landegem Met een achterbank vol met -10 jarigen trok Marlies in alle vroegte naar Landegem, die -10 jarigen zijn…

Lees meer