13de Geels Internationaal JeugdSchaak Tornooi 2017

Tim      26.02.2017

Het begin van de krokusvakantie betekent voor de jeugd het eerste echte jeugdtoernooi van het jaar. Rokade Westerlo ging met een mooie delegatie naar de buren in Geel. De verslaggever speelde zelf mee in de A-reeks en speelde bijna altijd tot de laatste minuut. Met andere woorden, ik heb mij goed geamuseerd op het bord. Maar vindt het wel spijtig dat ik hierdoor bijna nooit de gelegenheid had om de creatieve schaakstukjes van de kleine rokadisten te bewonderen.

Tussen de partijen door, als ik enkele minuten tijd had om uit te rusten in het Rokade Westerlo territorium vernam ik van de ouders dat de prestaties gingen zoals dat altijd gaat op jeugdtoernooien. Er wordt al eens gewonnen, er wordt al eens verloren en een enkeling slaagt er al eens in om remise te spelen. Meestal gaat dat dan om een pat of iets dergelijks.

Wat nog het vermelde waard is, is dat de A-reeks door een Rokadist werd gewonnen, verkleed als JSTurnhout-speler (carnaval hé :-)). Stief wint de A-reeks door in de voorlaatste ronde Tim te verslaan. Die dan op zijn beurt één van de 3 is die er in slaagt de oplosschaak volledig correct op te lossen.

Alle klassementen overlopen duurt iets te lang. Alle aanwezige rokadisten vermelden ga ik wel doen. Omdat het zo’n toffe bende is en omdat ze het allemaal verdienen.

In de F-reeks: Matei
E-reeks: Arne, Stijn, Victor
D-reeks: Siebe
C-reeks: Maarten, Wannes
B-reeks: Gerrit
A-reeks: Koen, Maxim, Stief, Tim

De uitslagen zijn terug te vinden op: http://www.geelseschaakkring.be/jeugd/gijst/
En weldra ook op: http://www.jeugdschaakcriterium.be/

Johan
27.02.2017 - 19:59

Proficiat aan alle deelnemers! Bedankt aan ouders en coaches en … voor de steun.

Beantwoorden

Reactie

Meer schaakstukken over jeugd

lichess 1

Lichess – jeugdcompetitie Belgisch Vriendenteam

21 april @ 16:00

    1

Woensdag om 16u is er een nieuwe jeugdcompetitie op Lichess. Je kan deelnemen indien je lid bent van het Belgisch vriendenteam. Open voor alle jeugd -20j. Het tempo bedraagt 10 + 3.

Lees meer
Ojrka Online Jeugd rapidkampioenschap Antwerpen 8 jaar page 001

Uitslagen OJRKA

Steven     11.04.2021     5

Quinten Theys wint -8, Tristan op plaats 3. Hector op plaats 3 bij de min 10. Matei wint bij de -12.

Lees meer
lier 1

Westelse jeugd: goede oogst in Lier!

Matei     05.05.2019     3

De schaakkring Zimmertoren  in Lier ontving gisteren het bezoek van de Westelse jeugd. Matei en Kobe verdedigden de eer van…

Lees meer
z3VD4IfYebRBqnjnWuFe9udIcVBJZdVONR7UCFnaQ0BArzAOxj

Zondag voormiddag op de schaakclub tijdens Covid-19 = business as usual

Tim     26.04.2020     2

Covid-19 of niet; de zondag voormiddag blijft een drukke bedoening. Vandaag zaten we op 19 leerlingen en 9 volwassenen (lesgevers…

Lees meer