“1ste Online Jeugdcriterium van Limburg 2020 “

Tim      26.09.2020

“1ste Online Jeugdcriterium van Limburg 2020 “

Vandaag hebben we na een lange tijd nog eens kunnen deelnemen aan een jeugdcriterium toernooi. Het ging online door op onze favoriete website lichess. Met negen zijn we die ons wagen aan het toernooi. Het totale deelnemersaantal is aan de lage kant, zeker voor een online toernooi waar je je niet voor hoeft te verplaatsen.

De B-reeks is zelfs te klein om te starten. Timon komt daardoor in de A-reeks terecht. En een reeks hoger spelen is geen cadeau. Timon doet zijn best maar moet meestal het onderspit delven. Tim, Maxim en Sebastiaan waren de lesgevers van dienst die de jeugd motiveerde en zelf de eer van Westerlo probeerde hoog te houden in de A-reeks. Met de nadruk op “probeerde”. Zij hadden de avond voordien in de Zuiderkempen meegespeeld. De vermoeidheid zat er duidelijk nog in en zij eindigden ergens in de middenmoot. Het was Martijn die in de A-reeks verrassend als best geklasseerde Rokadist eindigde, proficiat daarvoor.

Kobe speelde mee in de D-reeks. Aanvankelijk ging het “tegenstander van het bord vegen” vlotjes. Tot ook Kobe zijn meerdere moest erkennen in ronde vier. In de laatste ronde was één slechte zet door vermoeidheid voldoende om ook hier een nul te moeten incasseren.

Bij de allerkleinste was het F-reeks veteraan Hector die de eer van Westerlo redde door een mooie tweede plaats te behalen. Dik verdiend en niets op aan te merken. Voor Quinten en Tristan was het hun eerste toernooi, ze zijn dan ook nog eens een jaar of drie jonger dan de andere. Dan is het altijd moedig strijden om een puntje binnen te halen.

Via de site van het jeugdcriterium kunnen jullie de uitslagen raadplegen: https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/homepage

Voor degene die deelgenomen hebben, vergeet niet de enquête in te vullen. En vooral dan aan te geven dat het startuur een beetje later mag zijn.

Reactie

De Thuisblijvers – Virtuele Toog

23 juli @ 21:00

    4

Vanavond zijn de online rokadisten welkom aan onze virtuele toog bij Café ’t Centrum. Zoals gebruikelijk spelen we een nog af te spreken tornooi op lichess. Suggesties welkom !

Praatbox-link

Lees meer
B6F4F9C0 70FB 4565 BB60 16B0AD5B60D3

Fanclub 1983

Tim     10.07.2021

Het toernooi van Gent mag dan wel geannuleerd zijn, fanclub 1983 blijft niet bij de pakken zitten. Op woensdag 21 juli vertrekt de trein om 9u53 in Aarschot richting Gent om te gaan varen op de Leie! Meer info bij Tim.

Lees meer
BBQ Flyer2021

BBQ

21 augustus @ 19:00

    1

Onze jaarlijkse BBQ gaat dit jaar door op zaterdag 21 augustus, bij Jan-Dries en Liesje! Schrijf u in tot 16.08 via bellenssteven@gmail.com

Lees meer

Chess reloaded

Bogdan     12.07.2021     2

OTB-schaaktoernooien kunnen eindelijk weer gespeeld worden. Matei heeft zijn kans niet gemist vorige week… en jij?

Lees meer