Cisse wint 1ste Open Cagliari B!

Steven      26.09.2012

Onze Cisse heeft het 1ste Open Cagliari B toernooi gewonnen! Met 6/7 en een schitterende TPR van 1893 eindigt hij een half punt voor Giulia en Carlo.
Voor Cisse nam het toernooi een droomstart. De eerste 5 partijen leed hij geen enkel puntenverlies, enkel de zenuwen stapelden zich op. In ronde 6 en vooral 7 werd hij opgewacht door zware tegenstanders. Op de cruciale momenten hield Cisse het hoofd echter koel, en zo remiseerde hij de laatste twee ronden tegen Giacomo en Giulia. Vooral die laatste bood stevig weerwerk en dwong Cisse tot het spelen van zijn beste schaak. De volledige uitslag van de B-reeks vind je hier. Nen dikke proficiat Cisse!!
Uiteraard kon Cisse rekenen op een goede ondersteuning van zijn twee trainers: Bart en Steven. Elke avond werd de gespeelde partij grondig geanalyseerd, en de volgende tegenstander onder de loep genomen. Op die manier kwam Cisse nooit voor verrassingen te staan en probeerde hij steeds zijn vertrouwde systemen op het bord te krijgen.
Bart en Steven speelden zelf mee in het A toernooi, en zetten daar eveneens een goed resultaat neer. Met 4/9 heeft Steven de betere tegenstanders steeds op remise kunnen houden, en scoort hij met een TPR van 2062 ruim boven zijn huidige waardering. In het eindklassement vind je ons terug op volgende plaatsen:

34 Steven Bellens 4/9
42 Bart Theys 4/9

Met een nipte remise in de laatste ronde haalde Steven een belangrijk half puntje binnen, en klopte zo rechtstreekse ratingconcurrent Paolo op weerstandspunten. De gunstige ratingcategorie 1700 – 1849 (fide elo Steven: 1849!) bezorgde Steven zo de ratingprijs. Voor Bart had winst in de laatste ronde eveneens een ratingprijs opgeleverd, maar tegenstander Lucio liet zich niet zomaar opzij zetten. Je vind de volledige uitslag van het A toernooi hier.
De overvloedige zon, de schitterende speelzaal en het geweldige reisgezelschap maakten van dit buitenlandse toernooi een absolute topper. Sfeerbeelden zijn beschikbaar in de sectie Foto’s (aanmelden vereist – alle leden kunnen nog steeds zelf een account aanmaken!). Voor de echte liefhebbers zijn er massa’s foto’s beschikbaar op de toernooiwebsite. Wij kijken nu al uit naar de opening van de inschrijvingen voor het 2de Open Cagliari!

Jef
28.09.2012 - 10:59

Proficiat aan de drie spelers die de internationale eer van Rokade hebben verdedigd en uiteraard de Cisse die nu wel zeer dra jarig zal moeten zijn in het café!!

Beantwoorden

Reactie

De Thuisblijvers – Virtuele Toog

23 juli @ 21:00

    4

Vanavond zijn de online rokadisten welkom aan onze virtuele toog bij Café ’t Centrum. Zoals gebruikelijk spelen we een nog af te spreken tornooi op lichess. Suggesties welkom !

Praatbox-link

Lees meer
B6F4F9C0 70FB 4565 BB60 16B0AD5B60D3

Fanclub 1983

Tim     10.07.2021

Het toernooi van Gent mag dan wel geannuleerd zijn, fanclub 1983 blijft niet bij de pakken zitten. Op woensdag 21 juli vertrekt de trein om 9u53 in Aarschot richting Gent om te gaan varen op de Leie! Meer info bij Tim.

Lees meer
BBQ Flyer2021

BBQ

21 augustus @ 19:00

    1

Onze jaarlijkse BBQ gaat dit jaar door op zaterdag 21 augustus, bij Jan-Dries en Liesje! Schrijf u in tot 16.08 via bellenssteven@gmail.com

Lees meer

Chess reloaded

Bogdan     12.07.2021     2

OTB-schaaktoernooien kunnen eindelijk weer gespeeld worden. Matei heeft zijn kans niet gemist vorige week… en jij?

Lees meer