Cisse wint 1ste Open Cagliari B!

Steven      26.09.2012

Onze Cisse heeft het 1ste Open Cagliari B toernooi gewonnen! Met 6/7 en een schitterende TPR van 1893 eindigt hij een half punt voor Giulia en Carlo.
Voor Cisse nam het toernooi een droomstart. De eerste 5 partijen leed hij geen enkel puntenverlies, enkel de zenuwen stapelden zich op. In ronde 6 en vooral 7 werd hij opgewacht door zware tegenstanders. Op de cruciale momenten hield Cisse het hoofd echter koel, en zo remiseerde hij de laatste twee ronden tegen Giacomo en Giulia. Vooral die laatste bood stevig weerwerk en dwong Cisse tot het spelen van zijn beste schaak. De volledige uitslag van de B-reeks vind je hier. Nen dikke proficiat Cisse!!
Uiteraard kon Cisse rekenen op een goede ondersteuning van zijn twee trainers: Bart en Steven. Elke avond werd de gespeelde partij grondig geanalyseerd, en de volgende tegenstander onder de loep genomen. Op die manier kwam Cisse nooit voor verrassingen te staan en probeerde hij steeds zijn vertrouwde systemen op het bord te krijgen.
Bart en Steven speelden zelf mee in het A toernooi, en zetten daar eveneens een goed resultaat neer. Met 4/9 heeft Steven de betere tegenstanders steeds op remise kunnen houden, en scoort hij met een TPR van 2062 ruim boven zijn huidige waardering. In het eindklassement vind je ons terug op volgende plaatsen:

34 Steven Bellens 4/9
42 Bart Theys 4/9

Met een nipte remise in de laatste ronde haalde Steven een belangrijk half puntje binnen, en klopte zo rechtstreekse ratingconcurrent Paolo op weerstandspunten. De gunstige ratingcategorie 1700 – 1849 (fide elo Steven: 1849!) bezorgde Steven zo de ratingprijs. Voor Bart had winst in de laatste ronde eveneens een ratingprijs opgeleverd, maar tegenstander Lucio liet zich niet zomaar opzij zetten. Je vind de volledige uitslag van het A toernooi hier.
De overvloedige zon, de schitterende speelzaal en het geweldige reisgezelschap maakten van dit buitenlandse toernooi een absolute topper. Sfeerbeelden zijn beschikbaar in de sectie Foto’s (aanmelden vereist – alle leden kunnen nog steeds zelf een account aanmaken!). Voor de echte liefhebbers zijn er massa’s foto’s beschikbaar op de toernooiwebsite. Wij kijken nu al uit naar de opening van de inschrijvingen voor het 2de Open Cagliari!

Jef
28.09.2012 - 10:59

Proficiat aan de drie spelers die de internationale eer van Rokade hebben verdedigd en uiteraard de Cisse die nu wel zeer dra jarig zal moeten zijn in het café!!

Beantwoorden

Reactie