Clubkampioenschap 2015: 15 mei – Inhaaldag

Johan      18.05.2015

Op vrijdag 15 mei was er alweer een inhaaldag gepland van het Clubkampioenschap. Drie van de vier spelers van de A-reeks verkozen echter deelname aan het Vlaams Kampioenschap boven een uitgestelde partij te spelen. De C-reeks hield een algemene rustdag. In de B-reeks tenslotte toch enige actie, de partij Jan – Johan werd gespeeld, een vooruitgeschoven partij daar Johan op 22 mei niet aanwezig kan zijn.

Johan moest deze partij winnen wil hij nog een waterkansje behouden op (verlenging van) de titel in de B-reeks. De aanvoerder van de zwarte stukken kwam zoals gewoonlijk slecht uit de opening, hij zal die Engelse opening (1. c4) toch eens moeten bekijken. Jan maakte echter een foutje en Johan trok het initiatief en uiteindelijk de overwinning naar zich toe.

De strijd om de titel in de B-klasse ligt hierdoor helemaal open. Beste papieren hebben Bart en Jan, aan hun de zware taak, met nog een dubbele onderlinge confrontatie in het verschiet, om al hun partijen te winnen. Indien beide kemphanen teveel van hun veren laten kan het weleens zijn dat Johan lachende derde word en met de titel gaat lopen, maar dit indien-en-als-verhaal moet aan zoveel voorwaarden voldoen dat het haast onmogelijk is, maar zeg nooit nooit.

Cisse heeft net iets teveel met de punten gemorst om nog in aanmerking te komen voor de titel, maar dit betekent niet dat hij niets meer in de pap te brokken heeft. Hij heeft de plezierige taak om als scherprechter op te treden, te beginnen op vrijdag 22 mei met zijn partij tegen Bart.

Fortuna, ad omnes.

Reactie

Meer schaakstukken over clubkampioenschap

IMG 5564

Clubkampioenschap ronde 2

Steven     21.04.2024

Ronde 2 van het clubkampioenschap, en het deelnemersveld verdubbelde zomaar eventjes.

Lees meer
chess 1483735 1920

Clubkampioenschap 2024

Kampioenschap in gesloten groep (dubbelrondig round-robin) voor de hoogste ELO’s, en extra open groep met Keizer systeem. De partijen tellen mee voor elo-verwerking!
In de open groep is het mogelijk om één of meerdere rondes afwezig te blijven. Instappen in de open groep kan ook tijdens het toernooi. Inschrijven gesloten groep uiterlijk vrijdag 05 april!

Lees meer
ck blitz 2

Clubkampioenschap Blitz

17 november 2023 @ 20:00

Clubkampioenschap blitz. We starten om 20u15, wees zeker tijdig (20u) aanwezig in het clublokaal. De winnaar mag zich één jaar clubkampioen blitz noemen.

Lees meer