Clubkampioenschap – ontknoping

Steven      24.07.2013

Nu vrijdag volgt de ontknoping van het clubkampioenschap 2013! Alle Rokadisten worden aangemoedigd om deze ontknoping bij te wonen in het PC vanaf 19u!

De laatste reguliere partij, Steven – Tim, eindigde op aangeven van Steven in een snelle remise, waardoor Pieter en Steven gedeeld eerste zijn. Uitslagen, klassement en partijen zijn beschikbaar onder het tabblad Clubkamp. Om uit te maken wie er uiteindelijk clubkampioen wordt, heeft de beroepscommissie beslist dat er in het geval van gelijke stand testmatchen gespeeld worden volgens onderstaande regels:

Indien er voor de titel van clubkampioen een gedeelde eerste plaats is dienen er tie-breaks gespeeld te worden.
Deze worden op een vrijdagavond in Westerlo gespeeld op een datum dat beide spelers kunnen.
Eerst worden er 2 rapid partijen gespeeld. 25min pp/pp + 10sec per zet vanaf de eerste zet
Er wordt geloot voor de kleur. een “onschuldige” “kinderhand” zal dit bepalen.


Indien na de 2 rapid partijen nog steeds een gelijke stand is worden er 2 blitz partijen gespeeld, tempo: 5min pp/pp + 3sec per zet vanaf de eerste zet. Hij die de eerste rapidpartij met zwart speelde, speelt de eerste blitz partij met wit.


Indien er na de 2 blitz partijen nog steeds een gelijkspel is volgt er een sudden death. Hij die de eerste rapid partij met wit speelde, speelt de sudden death partij met wit.
Tempo: wit: 5min, zwart: 4min + 3sec per zet vanaf zet 61.
Indien deze partij op remise eindigt is de zwartspeler clubkampioen.

Na onderling overleg is beslist deze testmatchen te spelen op vrijdag 26/7 om 19u! Kom dus allen nu vrijdag een kijkje nemen, dit beloofd een spannende strijd te worden!

P.S.: bovenstaande bepalingen worden volgend jaar eveneens opgenomen in het reglement.

Reactie

Meer schaakstukken over clubkampioenschap

IMG 5564

Clubkampioenschap ronde 2

Steven     21.04.2024

Ronde 2 van het clubkampioenschap, en het deelnemersveld verdubbelde zomaar eventjes.

Lees meer
chess 1483735 1920

Clubkampioenschap 2024

Kampioenschap in gesloten groep (dubbelrondig round-robin) voor de hoogste ELO’s, en extra open groep met Keizer systeem. De partijen tellen mee voor elo-verwerking!
In de open groep is het mogelijk om één of meerdere rondes afwezig te blijven. Instappen in de open groep kan ook tijdens het toernooi. Inschrijven gesloten groep uiterlijk vrijdag 05 april!

Lees meer
ck blitz 2

Clubkampioenschap Blitz

17 november 2023 @ 20:00

Clubkampioenschap blitz. We starten om 20u15, wees zeker tijdig (20u) aanwezig in het clublokaal. De winnaar mag zich één jaar clubkampioen blitz noemen.

Lees meer