Clubkampioenschap R10

Steven      30.07.2011

Café ’t Centrum is opnieuw open! De schakers heben daar gisteren dankbaar gebruik van gemaakt om de laatste ronde van het clubkampioenschap te spelen (ronde 9 is uitgesteld en wordt volgende week gespeeld). Voor het eerst in enkele weken was ons schaaklokaaltje nog eens gevuld, er werden zowaar 4 partijen gespeeld. In de eerste reeks ging het er stevig aan toe, vooral de partij Tim – Luc trok de aandacht. Luc, met een remise uit het vorige duel tegen Tim, kreeg een ingewikkelde partij voorgeschoteld (zoals we van Tim gewoon zijn), maar kon zich aardig uit de slag trekken. Onze voorzitter leed zelfs zijn eerste nederlaag in het toernooi! In de partij Jelle – Jef, werden, net zoals bij Steven – Johan, al snel heel wat stukken geruild. Jelle kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus met een gewonnen toreneindspel: 1 – 0. Johan zag in het eindspel een vervelende combinatie over het hoofd, het werd eveneens 1 – 0.
In het algemeen klassement komt Jelle op gelijke hoogte met Tim te staan. Het eerste onderling duel werd wel in het voordeel van Tim beslecht. Hun tweede ontmoeting zou wel eens bepalend kunnen zijn voor wie clubkampioen wordt!
In de tweede reeks speelde Frans tegen Sylvin. Sylvin kon het niet nalaten reeds tijdens de opening zijn mening te geven over hoe Frans Frans speelt! Beide heren besloten al gauw het punt te delen.
Volgende week vindt de laatste ronde van het clubkampioenschap plaats. Er zijn echter nog een hele hoop uitgestelde partijen te spelen, waarvoor vaak nog geen speeldatum gevonden is. Bij deze dan ook een oproep om zo snel mogelijk deze partijen te spelen! Uiterlijk 26 augustus moeten immers alle partijen gespeeld zijn!

Reactie

Meer schaakstukken over clubkampioenschap

IMG 5564

Clubkampioenschap ronde 2

Steven     21.04.2024

Ronde 2 van het clubkampioenschap, en het deelnemersveld verdubbelde zomaar eventjes.

Lees meer
chess 1483735 1920

Clubkampioenschap 2024

Kampioenschap in gesloten groep (dubbelrondig round-robin) voor de hoogste ELO’s, en extra open groep met Keizer systeem. De partijen tellen mee voor elo-verwerking!
In de open groep is het mogelijk om één of meerdere rondes afwezig te blijven. Instappen in de open groep kan ook tijdens het toernooi. Inschrijven gesloten groep uiterlijk vrijdag 05 april!

Lees meer
ck blitz 2

Clubkampioenschap Blitz

17 november 2023 @ 20:00

Clubkampioenschap blitz. We starten om 20u15, wees zeker tijdig (20u) aanwezig in het clublokaal. De winnaar mag zich één jaar clubkampioen blitz noemen.

Lees meer