Clubkampioenschap R6

Steven      28.05.2011

De zesde ronde van het clubkampioenschap is achter de rug. In de B-groep stond de erevoorzitter erop dat hij niet meespeelde, door afwezigheid van Roger. Zo speelden Ewoud en Laurent hun partij van ronde 8 alvast. Net zoals in de eerste ontmoeting, delen zij de punten. Een opsteker voor Ewoud, elogewijs gezien dan toch. De andere partijen brachten meer spektakel. De partij Frans – Jan-Dries ging aanvankelijk gelijk op, tot Jan-Dries in het prille eindspel een tactiek over het hoofd zag: 1 – 0. In de A-groep speelde Jef een zeer degelijke partij tegen Johan, waarin hij al snel een pion extra had. Jef wikkelde mooi af en Johan besefte dat verderspelen geen zin meer had. Luc blunderde tegen Jelle: 0 – 1. Steven kwam uit tegen Tim en gaf na de opening al snel een pion weg. Mits enig actief weerwerk slaagde hij er echter in de dame van Tim in te sluiten. Tim gaf echter niet op en, terecht zo blijkt, verweerde zich verder in een zeer aanvallende stelling. Steven kon de druk niet aan en kreeg al gauw een geforceerd mat rond de oren: 0 – 1.

Reactie

Meer schaakstukken over clubkampioenschap

chess 1483735 1920

Clubkampioenschap 2024

Kampioenschap in gesloten groep (dubbelrondig round-robin) voor de hoogste ELO’s, en extra open groep met Keizer systeem. De partijen tellen mee voor elo-verwerking!
In de open groep is het mogelijk om één of meerdere rondes afwezig te blijven. Instappen in de open groep kan ook tijdens het toernooi. Inschrijven gesloten groep uiterlijk vrijdag 05 april!

Lees meer
ck blitz 2

Clubkampioenschap Blitz

17 november 2023 @ 20:00

Clubkampioenschap blitz. We starten om 20u15, wees zeker tijdig (20u) aanwezig in het clublokaal. De winnaar mag zich één jaar clubkampioen blitz noemen.

Lees meer
IMG 4028

Clubkampioenschap 2023 – feedback gevraagd

Steven     17.06.2023     1

’t Zit erop. Stief is ongeslagen clubkampioen geworden in deze eerste versie volgens Amerikaans systeem. Nogmaals Proficiat Stief! Wat vonden…

Lees meer