Clubkampioenschap – R8

Steven      08.06.2013

In de achtste ronde van het clubkampioenschap hebben Tim en Steven hun partijen tegen respectievelijk Sylvin en Maxim, gewonnen.
De partij Tim – Sylvin was eerst gedaan. Hoewel onze erevoorzitter vooraf duidelijk maakte dat hij wou winnen op zettenaantal, was de partij reeds gedaan voor zet 20… duidelijk afgesproken werk als je het mij vraagt! 😉
Maxim had zich goed voorbereid op Steven en toverde een spannende Sveshnikov variatie op het bord met het stukoffer 11. Lxb5. Een niet onbekende variant, maar achter het bord de betere voortzetting vinden met zwart was allesbehalve evident voor Steven. Uiteindelijk kregen beide spelers enkele kansen in het middenspel, maar werd een tactische fout Maxim fataal in het verre eindspel, waarbij de toren niet meer opgewassen bleek tegen 2 ver gevorderde vrijpionnen.
Uitslagen, klassement en partijen zijn beschikbaar onder het tabblad Clubkamp. Om de partijen te bekijken is inloggen vereist!

Reactie

Meer schaakstukken over clubkampioenschap

IMG 5564

Clubkampioenschap ronde 2

Steven     21.04.2024

Ronde 2 van het clubkampioenschap, en het deelnemersveld verdubbelde zomaar eventjes.

Lees meer
chess 1483735 1920

Clubkampioenschap 2024

Kampioenschap in gesloten groep (dubbelrondig round-robin) voor de hoogste ELO’s, en extra open groep met Keizer systeem. De partijen tellen mee voor elo-verwerking!
In de open groep is het mogelijk om één of meerdere rondes afwezig te blijven. Instappen in de open groep kan ook tijdens het toernooi. Inschrijven gesloten groep uiterlijk vrijdag 05 april!

Lees meer
ck blitz 2

Clubkampioenschap Blitz

17 november 2023 @ 20:00

Clubkampioenschap blitz. We starten om 20u15, wees zeker tijdig (20u) aanwezig in het clublokaal. De winnaar mag zich één jaar clubkampioen blitz noemen.

Lees meer