Clubkampioenschap Ronde 5

Stief      10.05.2014

In beide groepen van het Rokadistenclubkampioenschap worden de contouren voor de titelstrijd nu duidelijk zichtbaar…

In reeks éen is de heenronde (op een partij na) gespeeld. Stief won zijn partij tegen Sven na een lange manoeuvreerpartij. Het is verleidelijk om de partij zonder commentaar toe te voegen en te doen alsof, na een originele Van Geet opening, zwart feilloos het voordeel van paard tegen slechte loper wist uit te buiten. In werkelijkheid speelde ik een reeks trage manoeuvres, daarbij veel tijd op de klok verbruikend, en moest toen Sven een tegenaanval begon in te zetten nog in de denktank met weinig tijd op de klok. Toen de stelling opende kon ik het met enkele tactische blows afwerken.

Tegen die tijd zaten Timpe en Steven al lang aan de toog. Tim liet zich vlak na de opening trukken. De h5-e8 diagonaal kan zelfs voor een 2000-speler fataal worden. Een vlotte overwinning voor Steven die op dit moment de enige achtervolger wordt, met een partij in de nahand.

In reeks twee wordt de titel fel bevochten door Fritz en Cisse. Beide heren wisten ook dit maal vrij vlot hun partij te winnen en komen zo op 3.5/4 te staan.

Johan kon reeds snel Patricks koning en toren vorken in een dameloos middenspel. Dit was de derde nederlaag voor Patrick. Komaan papa, laat u niet ontmoedigen. Nu wordt alles in kamp Gijsen uiteraard ingezet op het prestigeduel met een zekere Sylvin.

Francis zat langer aan het bord, maar had steeds de bovenhand tegen Chris. Hij won twee pionnen in het late middenspel, en kon afwikkelen naar een eindspel met gelijke lopers – statistisch gezien het meest gunstige eindspel, na het pionneneindspel, om een materieel voordeel te verzilveren [citation needed].

Vechtlust is nog steeds het sleutelwoord tijdens dit clubkampioenschap – na de eerste ronde werden er geen remises meer gespeeld. De apotheose in reeks twee zal spannend worden – wie gaat het halen? In reeks een lijkt Stief met de titel aan de haal te gaan, maar één misstap is genoeg om het gat te kunnen dichten.

Partijen, uitslagen, … zoals steeds voor leden terug te vinden onder het tabblad Clubkampioenschap!

Reactie

Meer schaakstukken over clubkampioenschap

De punten worden aan de meet uitgedeeld

Steven     20.02.2021     1

Ja wadde. Uw verslaggever heeft er een slechte nacht opzitten, na vrijdagavond onderstaande partij te spelen tegen kachelwinkel Peeters. In…

Lees meer

Clubkampioenschap Rapid – Marc is kampioen

Steven     15.09.2019     2

Vandaag speelden we het eerste uitgebreid Rapid Kampioenschap tussen alle leden van de club. Omdat vroeger de opkomst voor de…

Lees meer

Clubkampioenschap 2019 – ronde 1

Steven     06.04.2019     4

We zijn gisteren van start gegaan met de eerste ronde van het Clubkampioenschap. In reeks 1 speelde Stief steven Sven,…

Lees meer