Clubkampioenschap ronde 7

Steven      27.05.2023

Het snookertoernooi is bijna afgelopen. Ons lokaal lag er behoorlijk rommelig bij. Volgende week zou alles terug genormaliseerd moeten zijn.

De Rokadisten trokken er zich niet veel van aan. Met z’n 8’en waren we deze ronde, international Yoeri inclusief. Bij gebrek aan laptop, werden de paringen manueel uitgevoerd. Die bleken verbazend goed te kloppen in de nacontrole!

Maxim on fire

Met nog drie speeldagen te gaan, kan er nog veel gebeuren aan de top. Vast staat wel dat Maxim een uitstekend clubkampioenschap aan het spelen is. Na Tim, is gisteren ook Sven voor de bijl gegaan. Alle uitslagen hier.

Maxim – Sven volgde blijkbaar zelfs een vroegere partij gespeeld, waarbij Maxim ook nu weer hetzelfde kado kreeg onder de vorm van L vs P na de opening. Het eindspel leek zich met ongelijke lopers lange tijd remise-achtig te gedragen, maar toen Maxim niet één, twee, maar zelfs 3 pionnen mocht ophalen, was het game-over voor Sven.

Maxim komt zo op plaats twee in het klassement, hijgend in de nek van Stief.

In de achterhoede speelt Steven zich naar een plaats in de top 3 tegen Johan. Volledig klassement hier. Johan had als zwart mooi initiatief tegen de witte dame, maar verslikte zich in een geforceerde combinatie naar een verliezend eindspel. Volledige partij hier.

Timon bouwde zijn stelling mooi op, en profiteerde van de kleine foutjes in de opening van Arthur. Hij hield zijn voordeel vast en kwam achtereenvolgens een stuk, enkele pionnen en een volle toren voor te staan.

Yoeri mocht aantreden tegen Andrew, won enkele pionnen en maakte mooi af.

Reactie

Meer schaakstukken over clubkampioenschap 2023

IMG 4569

Matei is Clubkampioen Rapid 2023!

Steven     08.10.2023     1

Matei is onze nieuwe Clubkampioen Rapid 2023! Dikke proficiat Matei!! Marc en Stief vervolledigen de top 3.

Lees meer
IMG 4028

Clubkampioenschap 2023 – feedback gevraagd

Steven     17.06.2023     1

‘t Zit erop. Stief is ongeslagen clubkampioen geworden in deze eerste versie volgens Amerikaans systeem. Nogmaals Proficiat Stief! Wat vonden…

Lees meer
chess 1483735 1920

Clubkampioenschap 2023: Paringen & Uitslagen

Hieronder vind je de paringen en uitslagen van het Clubkampioenschap 2023.

Lees meer
chess 1483735 1920

Clubkampioenschap 2023: Klassement

Onderstaande tabellen geven de huidige tussenstand in het Clubkampioenschap 2023 weer.

Lees meer