Clubkampioenschap Ronde 7

Stief      24.05.2014

Drama en spanning alom in de zevende ronde van het clubkampioenschap… de meeste partijen kenden een snelle en spectaculaire finish.

Hoofdverhaal van de ronde was de winst van Chris tegen leider (nu lijder?) Johan. Na enkele nonchalant gespeelde openingszetten werden bij zwart (Johan) pion f7 en veld e6 reeds erg zwak. Chris offerde meteen een loper op deze Achilleshiel, maar volgde wellicht niet het beste op (eerst Pg5+ voor Db3 leek vanuit mijn ooghoek beslissend, want na …Ke8 kan wit de dame insluiten met Pe6). Nu het maakte uiteindelijk niet veel uit, want kort erna won Chris toch de dame en de partij.

Dit betekent dat Cisse met een remise genoeg heeft voor de titel in reeks twee… Maar als Maxim zijn beide partijen wint, kan hij zich ook nog bij de winnaars voegen…! Johan kan enkel vanop de zijlijn afwachten.

De volgende partij die eindigde was de lang geanticipeerde clash tussen Patrick en Sylvin. Vanuit de opening werden rustig wat stukken geruild, waarbij Sylvin een pion won en dit in het pionneneindspel verzilverde. Of was er meer aan de hand…? Patrick miste een gouden kans op zet 21 (zie partijen): Txd7! won daar geforceerd een stuk tegen misschien twee pionnen.

In reeks één nam Stief opnieuw een puntje mee, nu van Tim die vanuit de opening iets te nonchalant speelde. Zwart ontwikkelde vanuit de opening een initiatief met een aantal sterke zetten: het stukoffer 15…Pf4 gevolgd door 16…Dxg2 is een zeldzaam voorbeeld van een offer dat in reeks één gespeeld werd en dat ook nog klopte 🙂 Een van de pointes is dat 17.Dxd5 kon beantwoord worden met 17…Txe2+! Daarna sloeg de aanval snel door.

De laatste partij was de terugmatch tussen Sven en Bart. In een middenspel met vooral zware stukken kon Sven een sterke aanval opzetten met een ‘slechte’ loper, die Bart niet kon afslaan.

Reactie

Meer schaakstukken over clubkampioenschap

IMG 3666

Clubkampioenschap ronde 8

Steven     03.06.2023

Een onverdiende nederlaag voor Arne, die lange tijd aan de overheersende kant stond Een blunder van Jelle, die wijze lessen…

Lees meer
IMG 3247

Clubkampioenschap ronde 4

Steven     06.05.2023

Geen vrede in ronde 4. Alle partijen waren beslissend in een wat vreemde paring in het Amerikaans systeem. De avond…

Lees meer
IMG 3208

Clubkampioenschap ronde 3

Steven     29.04.2023

12 Rokadisten ditmaal, tijdens ronde 3 van het Clubkampioenschap, alle uitslagen hier. Met 3/3 loopt Stief verder uit in het klassement.

Lees meer
IMG 3030

Clubkampioenschap ronde 2

Steven     22.04.2023

Tim en Steven verliezen van resp. Stief en Sven. Maxim neemt de maat van Arthur. Arne wint overtuigend van Jelle. En Marc laat Timon zien hoe het concept van aftrekschaak werkt. Sylvin mocht niet meespelen.

Lees meer