Clubkampioenschap Ronde 7

Stief      24.05.2014

Drama en spanning alom in de zevende ronde van het clubkampioenschap… de meeste partijen kenden een snelle en spectaculaire finish.

Hoofdverhaal van de ronde was de winst van Chris tegen leider (nu lijder?) Johan. Na enkele nonchalant gespeelde openingszetten werden bij zwart (Johan) pion f7 en veld e6 reeds erg zwak. Chris offerde meteen een loper op deze Achilleshiel, maar volgde wellicht niet het beste op (eerst Pg5+ voor Db3 leek vanuit mijn ooghoek beslissend, want na …Ke8 kan wit de dame insluiten met Pe6). Nu het maakte uiteindelijk niet veel uit, want kort erna won Chris toch de dame en de partij.

Dit betekent dat Cisse met een remise genoeg heeft voor de titel in reeks twee… Maar als Maxim zijn beide partijen wint, kan hij zich ook nog bij de winnaars voegen…! Johan kan enkel vanop de zijlijn afwachten.

De volgende partij die eindigde was de lang geanticipeerde clash tussen Patrick en Sylvin. Vanuit de opening werden rustig wat stukken geruild, waarbij Sylvin een pion won en dit in het pionneneindspel verzilverde. Of was er meer aan de hand…? Patrick miste een gouden kans op zet 21 (zie partijen): Txd7! won daar geforceerd een stuk tegen misschien twee pionnen.

In reeks één nam Stief opnieuw een puntje mee, nu van Tim die vanuit de opening iets te nonchalant speelde. Zwart ontwikkelde vanuit de opening een initiatief met een aantal sterke zetten: het stukoffer 15…Pf4 gevolgd door 16…Dxg2 is een zeldzaam voorbeeld van een offer dat in reeks één gespeeld werd en dat ook nog klopte 🙂 Een van de pointes is dat 17.Dxd5 kon beantwoord worden met 17…Txe2+! Daarna sloeg de aanval snel door.

De laatste partij was de terugmatch tussen Sven en Bart. In een middenspel met vooral zware stukken kon Sven een sterke aanval opzetten met een ‘slechte’ loper, die Bart niet kon afslaan.

Reactie

Meer schaakstukken over clubkampioenschap

ck blitz 2

Clubkampioenschap Blitz

17 november @ 20:00

Clubkampioenschap blitz. We starten om 20u15, wees zeker tijdig (20u) aanwezig in het clublokaal. De winnaar mag zich één jaar clubkampioen blitz noemen.

Lees meer
IMG 4028

Clubkampioenschap 2023 – feedback gevraagd

Steven     17.06.2023     1

’t Zit erop. Stief is ongeslagen clubkampioen geworden in deze eerste versie volgens Amerikaans systeem. Nogmaals Proficiat Stief! Wat vonden…

Lees meer
IMG 3854

Clubkampioenschap ronde 9 – Stief is clubkampioen!

Steven     10.06.2023     6

Op basis van de puntentelling in het Amerikaans systeem, is een verschil van meer dan 100 punten overbruggen onmogelijk. Stief is mathematisch zeker van zijn titel, de anderen mogen nog vechten voor de kruimels. Proficiat Stief!

Lees meer