Clubkampioenschap Ronde 7

Stief      24.05.2014

Drama en spanning alom in de zevende ronde van het clubkampioenschap… de meeste partijen kenden een snelle en spectaculaire finish.

Hoofdverhaal van de ronde was de winst van Chris tegen leider (nu lijder?) Johan. Na enkele nonchalant gespeelde openingszetten werden bij zwart (Johan) pion f7 en veld e6 reeds erg zwak. Chris offerde meteen een loper op deze Achilleshiel, maar volgde wellicht niet het beste op (eerst Pg5+ voor Db3 leek vanuit mijn ooghoek beslissend, want na …Ke8 kan wit de dame insluiten met Pe6). Nu het maakte uiteindelijk niet veel uit, want kort erna won Chris toch de dame en de partij.

Dit betekent dat Cisse met een remise genoeg heeft voor de titel in reeks twee… Maar als Maxim zijn beide partijen wint, kan hij zich ook nog bij de winnaars voegen…! Johan kan enkel vanop de zijlijn afwachten.

De volgende partij die eindigde was de lang geanticipeerde clash tussen Patrick en Sylvin. Vanuit de opening werden rustig wat stukken geruild, waarbij Sylvin een pion won en dit in het pionneneindspel verzilverde. Of was er meer aan de hand…? Patrick miste een gouden kans op zet 21 (zie partijen): Txd7! won daar geforceerd een stuk tegen misschien twee pionnen.

In reeks één nam Stief opnieuw een puntje mee, nu van Tim die vanuit de opening iets te nonchalant speelde. Zwart ontwikkelde vanuit de opening een initiatief met een aantal sterke zetten: het stukoffer 15…Pf4 gevolgd door 16…Dxg2 is een zeldzaam voorbeeld van een offer dat in reeks één gespeeld werd en dat ook nog klopte 🙂 Een van de pointes is dat 17.Dxd5 kon beantwoord worden met 17…Txe2+! Daarna sloeg de aanval snel door.

De laatste partij was de terugmatch tussen Sven en Bart. In een middenspel met vooral zware stukken kon Sven een sterke aanval opzetten met een ‘slechte’ loper, die Bart niet kon afslaan.

Reactie

Meer schaakstukken over clubkampioenschap

chess 1483735 1920

Clubkampioenschap – tussenstand

Steven     15.05.2024

Nu vrijdag, 17.05, wordt er NIET gespeeld. Speeldag 6 gaat door op vrijdag 24 mei.

Lees meer
IMG 5564

Clubkampioenschap ronde 2

Steven     21.04.2024

Ronde 2 van het clubkampioenschap, en het deelnemersveld verdubbelde zomaar eventjes.

Lees meer
chess 1483735 1920

Clubkampioenschap 2024

Kampioenschap in gesloten groep (dubbelrondig round-robin) voor de hoogste ELO’s, en extra open groep met Keizer systeem. De partijen tellen mee voor elo-verwerking!
In de open groep is het mogelijk om één of meerdere rondes afwezig te blijven. Instappen in de open groep kan ook tijdens het toernooi. Inschrijven gesloten groep uiterlijk vrijdag 05 april!

Lees meer
ck blitz 2

Clubkampioenschap Blitz

17 november 2023 @ 20:00

Clubkampioenschap blitz. We starten om 20u15, wees zeker tijdig (20u) aanwezig in het clublokaal. De winnaar mag zich één jaar clubkampioen blitz noemen.

Lees meer