Criteriumtoernooi Gent 27 November (LSV-Chesspirant)

Bart      28.11.2022

Het interclubschaken werd dit weekend weerom afgewisseld met een criteriumtoernooi met plaats van het gebeuren Zwijnaarde bij Gent. Hector moest last minute verstek geven wegens ziekte, en Bart pikte achtereenvolgens Arne, Kobe G, Quinten en Tristan op. De heenrit verliep wel vlot met onze youngsters die een uitgebreide verticale SWOT-analyse maakte van het Vlaamse schoolpleinen-beleid. We zouden met 7 Rokadisten spelen, want toekomende in Gent vonden we ook nog Stan en Matei in de refter.

In de U8 speelde Tristan een degelijk toernooi. Af en toe laat hij nog een steekje vallen tegen een mindere tegenstander maar met 6/9 eindigde hij knap 6de, net één plaatsje tekort voor een prijsje. Vervolgens in de U10 haalde Quinten dezelfde score als zijn broer, 6/9 en een 9de plaats. In dezelfde groep eindigde Arne op een 5de plaats met 6.5/9. Maar dan last but not least, Kobe G. Die was in sterke doen, enkel Hillel Toledo was een maatje te sterk maar verder een vlekkeloos parcour met een strakke 8/9 en een knappe 2de plaats. Proficiat aan allen.

In de andere speelruimte speelde Stan in de U12 met veel gusto jagend op puntjes. Dit toernooi was het een 2/7. In de U14 zag ik Matei als elo-faboriet onafgebroken op bord 1 spelen. Enkel de voorlaatste ronde maakte de competitie daar nog even spannend met een verliespartij, maar 6/7 en winst in de U14 op basis van de scheidingspunten. Proficiat Matei. En tot slot uw verslaggever van dienst in de U20&open. Zeg maar gerust open want hier was de opkomst met 14 deelnemers waarvan 4 jeugdspelers bescheiden. Zelf kon ik in R2 tegen de elo-favoriet remise houden, speelde ergens doorheen het toernooi voor toernooiwinst maar in bepaalde partijen was de focus in de opening duidelijk afwezig. Resultaat een 3.5/7 en thuiskomende na véél fileleed bleek dat goed te zijn voor een … 5de plaats en een niet opgehaald prijsje….oeps.

Er staat nog één editie van het jeugdcriterium op de planning. In de laatste week van het jaar doen we een dubbele editie in Brugge.

Johan
29.11.2022 - 12:06

Zoals steeds een sterk tornooi van al onze jeugdleden.
Proficiat aan allen.
Ook proficiat aan verslaggever / begeleider voor verslag en 5de plaats.

Beantwoorden
Kobe Geenen
28.11.2022 - 20:08

Goed verslag! Zoals gewoonlijk goed geschreven.

Beantwoorden

Reactie

Meer schaakstukken over jeugdschaakcriterium

Jeugdschaakcriterium Zottegem

11 november @ 10:00

https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/homepage

Lees meer

Jeugdschaakcriterium Turnhout

1 november @ 10:00

https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/homepage

Lees meer

Jeugdschaakcriterium Leuven

21 september @ 10:00

https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/homepage

Lees meer

Jeugdschaakcriterium Oostende

7 juli @ 10:00

https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/homepage

Lees meer