Daniël Dardha drawt Magnus in online toernooi

Stief      29.09.2022

Iedere dinsdag wordt op de schaaksite chess.com een cash-toernooi voor getitelde spelers ingericht. Sinds enkele weken wordt dit toernooi opgewaardeerd door het deelnemen van Magnus Carlsen, een schaker die wel eens in het nieuws verschijnt. Magnus heeft jarenlang het toernooi geweerd als oprichter van de rivaliserende PlayMagnus groep, maar sinds de overname van PlayMagnus door Chesscom, is Magnus op dinsdag met een zekere regelmaat in de arena te vinden.

Afgelopen dinsdag (27/09/22) speelde onze eigen topgrootmeester, de thans nummer 17 in de junior rankings, Daniël Dardha met zwart tegen Magnus in genoemd toernooi. Eerder dat toernooi won hij reeds tegen o.a. Aryan Tari, Oleksander Bortnyk en Jeffrey Xiong. De exploten van Daniël maken het weer interessant om voor het Belgische schaken / de Belgische schaker te supporteren.

Hieronder de partij tegen Carlsen:

Naar verluidt diende Magnus geen klacht in en speelde hij netjes het toernooi uit.

Steven
30.09.2022 - 11:26

Nu maar afwachten of de volgende partij tussen beide heren meer dan 2 zetten duurt :o.
Heel mooi gedaan van Daniel!!

Beantwoorden

Reactie

Meer schaakstukken over daniel dardha magnus carlsen online schaken

nav players magnus

FIDE Wereldkampioenschap

Steven     20.11.2021

Woensdag 24 november is het zover – dan start in Dubai de match tussen huidig kampioen Magnus Carlsen en uitdager Ian Nepomniachtchi.

Lees meer
lichess 1

Enquete online kampioenschap- resultaten

Steven     09.10.2022

Speel je graag mee in een online kampioenschap dat we als club inrichten in het najaar? Geef hieronder dan je voorkeuren aan! De enquete staat open tot en met 8 oktober, daarna plannen we het kampioenschap in volgens jullie voorkeur!

Lees meer
rw online blitz 20221118

Maurice wint online blitz

Steven     19.11.2022

Maurice won gisteren overtuigend de online Blitz. Een delegatie van 11 Rokadisten maakten er een gezellig avond van. Het deelnemersveld…

Lees meer
ck blitz 2

Blitz online speeldag II

18 november @ 20:15

Online blitz kampioenschap. 5’+3”, lichess.org. Het is ook mogelijk met je computer / telefoon / tablet naar het clublokaal te komen en daar te spelen.

Lees meer