Derde Rokade Rapid Chess op 15/04/17

Stief      16.04.2017

Op Paaszaterdag vonden 64 schakers hun weg naar Westerlo voor de derde editie van het Rokade Rapid Chess. Deze editie werd er een van de jeugd, want niettegenstaande een overlap met het Belgisch Jeugdkampioenschap vonden vele jeugdspelers van Westerlo, Geel en Turnhout hun weg naar de Parel der Kempen.

De winnaar in de hoogste eloreeks werd voor de tweede maal Aleksander Alienkin. De winnaar van de eerste editie was ook dit jaar te sterk. Verrassende tweede werd Mathias Philipsen uit Geel, die onder andere elokanonnen Docx en Peek achter zich liet.

In reeksen 2,3 en 4 konden de volwassenen zich een namiddag meten met hun elogenoten om uit te maken wie de overwinning in de wacht kon slepen. Winnaars werden Jindrich Trejbal uit Brussel (reeks 2; 6.5/7), Gert Van Bunderen uit Hoboken (reeks 3; 5.5/7) en Maxim Vanlommel uit Westerlo (reeks 4; 5.5/7).

In reeksen 5 en 6 konden de meest getalenteerde jeugdspelers zich meten met de volwassenen. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze met hun oudere schaak-collega’s in de strijdarena traden. Reeks 5 werd gewonnen door Dries Beheydt uit Westerlo (6.5/7). In reeks 6 was een ‘schaakpapa’, Jan Van Houdt, bereid om nog op het laatste moment deel te nemen en de reeks aan te vullen tot acht spelers. Hiervoor hartelijk dank! Deze reeks werd overtuigend gewonnen door Paul Ojuri uit Turnhout, de enige speler die er in slaagde om 7 uit 7 te halen.

Reeksen 7 en 8 ten slotte werden volledig aan de jeugd overgelaten. Bij de meer ervaren jeugd (stap 2/3) won Jonas Van Houdt (JST) met 6 uit 7. Bij de beginnende jeugdschakers in reeks 8 deelden twee spelers de eerste plaats na een lange strijd: Oscar Smolders (JST) en Gerrit de Temmerman (Westerlo). Proficiat aan alle winnaars!

Alle uitslagen kun je hieronder herbekijken. Tot de vierde editie in 2018!

Reactie

chess 4794265 640

Schaaktraining met Jan

Rokade Westerlo is geabonneerd op ‘Schaaktraining met Jan’ van Jan Gooris.

Lees meer
checkmate 1511866 1280

Zomerkalender – schaak!

Steven     05.06.2021

Stap voor stap gaan we als schaakclub onze activiteiten in Westerlo opnieuw opstarten. We laten dit geleidelijk aan verlopen, steeds volgens de geldende Covid regels. Onze kalender is steeds up-to-date met de laatste informatie. Hieronder een highlight van enkele belangrijke events. Raadpleeg steeds de kalender voor de laatste informatie!

Lees meer

Zomertoernooien

Stief     22.07.2014     2

In juli en augustus staan altijd een aantal leuke schaaktoernooien op de kalender. Een overzicht waar je de rokadisten kunt…

Lees meer

Open Geraardsbergen 2014

Steven     02.08.2014

Zoals elk jaar gaat ook dit jaar in augustus het Open Geraardsbergen weer door. Details over dit gezellige toernooi vind…

Lees meer