Derde Rokade Rapid Chess op 15/04/17

Stief      16.04.2017

Op Paaszaterdag vonden 64 schakers hun weg naar Westerlo voor de derde editie van het Rokade Rapid Chess. Deze editie werd er een van de jeugd, want niettegenstaande een overlap met het Belgisch Jeugdkampioenschap vonden vele jeugdspelers van Westerlo, Geel en Turnhout hun weg naar de Parel der Kempen.

De winnaar in de hoogste eloreeks werd voor de tweede maal Aleksander Alienkin. De winnaar van de eerste editie was ook dit jaar te sterk. Verrassende tweede werd Mathias Philipsen uit Geel, die onder andere elokanonnen Docx en Peek achter zich liet.

In reeksen 2,3 en 4 konden de volwassenen zich een namiddag meten met hun elogenoten om uit te maken wie de overwinning in de wacht kon slepen. Winnaars werden Jindrich Trejbal uit Brussel (reeks 2; 6.5/7), Gert Van Bunderen uit Hoboken (reeks 3; 5.5/7) en Maxim Vanlommel uit Westerlo (reeks 4; 5.5/7).

In reeksen 5 en 6 konden de meest getalenteerde jeugdspelers zich meten met de volwassenen. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze met hun oudere schaak-collega’s in de strijdarena traden. Reeks 5 werd gewonnen door Dries Beheydt uit Westerlo (6.5/7). In reeks 6 was een ‘schaakpapa’, Jan Van Houdt, bereid om nog op het laatste moment deel te nemen en de reeks aan te vullen tot acht spelers. Hiervoor hartelijk dank! Deze reeks werd overtuigend gewonnen door Paul Ojuri uit Turnhout, de enige speler die er in slaagde om 7 uit 7 te halen.

Reeksen 7 en 8 ten slotte werden volledig aan de jeugd overgelaten. Bij de meer ervaren jeugd (stap 2/3) won Jonas Van Houdt (JST) met 6 uit 7. Bij de beginnende jeugdschakers in reeks 8 deelden twee spelers de eerste plaats na een lange strijd: Oscar Smolders (JST) en Gerrit de Temmerman (Westerlo). Proficiat aan alle winnaars!

Alle uitslagen kun je hieronder herbekijken. Tot de vierde editie in 2018!

Reactie

Quantum schaken

Steven     07.03.2021

Ziehier quantum schaken. Misschien hebben jullie er al vroeger van gehoord – laat in dat geval zeker een reactie achter -, voor mij is het nieuw.

Schaken met een vleugje quantum fysica. Quantum schaken volgt de basisregels, maar voegt daar ‘quantum’ zetten aan toe. Dit zijn zetten waarbij jouw stuk als het ware op meerdere velden tegelijk kan staan, en er voor elk scenario een waarschijnlijkheid berekend wordt.

Lees meer
chess 1483735 1920

CK 2021 – speeldag 4

12 maart @ 20:00

Vierde en laatste speeldag van het online clubkampioenschap 2021. Wie houdt Maurice van zijn titel? En kan Matei de 0 houden?

Lees meer
sync google and outlook calendars

Abonneren op de kalender

Steven     02.01.2020

Het is mogelijk om de events die in onze kalender staan, automatisch te ontvangen in bv. een Google Agenda. Om…

Lees meer
rw ck 050321

Clubkampioenschap speeldag 3

Steven     05.03.2021

Stief loopt in na winst tegen Maurice. Lars sluit aan in reeks 1. Matei staat afgetekend aan de leiding in reeks 2 en beslist zelf over zijn titel tijdens speeldag 4.

Lees meer