IC ronde 3 – Westerlo 2 en 3 naar B’schaat – Westerlo 1 klopt Borgerhout

Jef      06.11.2016

Na een toer ophalingen en een kletsnatte ring van Antwerpen te passeren komen we aan in de city van Sam Gooris en de Pfaffs voor een potje schaak.

De seniorenploeg wordt dit keer aangerijkt met jong(er) geweld Jef op bord 2 met daarnaast Marc, Sylvin en Patrick G.

Sylvin en Patrick mogen het opnemen tegen jeugd. Eigenlijk zouden we deze ronde moeten kunnen winnen, maar lange tijd gaan alle partijen min of meer gelijk op. De hersenen kraken raken dat het een aard heeft. Marc heeft als eerste gedaan nadat zijn tegenstander de slechtst mogelijke zet in de stelling speelt, namelijk g3 en daarmee is het direct gedaan.

Sylvin staat in een complexe stelling ongeveer gelijk maar dan kan zijn tegenstander blijkbaar een mooi offer spelen met Pc3 en moeten we verlies incasseren. Ook Patrick kan tegen de vrouwelijke jeugd het laken niet naar zich toetrekken en komt in een toreneindspel 1 en dan 2 pionnen achter. Ook niks dus!

Ikzelf finish als laatste tegen vader Mitran. Die krijgt precies les van klein Anthonieke want die speelt heel goed voor een 1500. Ik weet een pion te winnen en de tegenstander te verdrukken.

2-2 dus. Niet slecht, maar ook niet schitterend.

Van Wlo 3 weet ik dat ze 1,5-2,5 verloren hebben, maar dat is ook alles.

Westerlo 1 won vandaag van Borgerhout 2 op overtuigende wijze.

Tim op bord 3 was als eerste klaar, helaas was dat geen goed nieuws. 1 0 Borgerhout.
Daarna won ik vrij snel op bord 4 van T Peleman, 1-1. Ook Jan op bord 6 zat scherp achter zijn bord en bracht de score 1-2. Daarna belandde Steven na een wisselende partij in een remise stelling, 1.5-2.5. Maurice wist uiteindelijk toch ook zijn 2 extra verbonden pionnen in een toreneindspel te laten gelden 1.5-3.5 Stief heeft lang geprobeerd om met zijn extra pion in een toreneindspel zijn tegenstander ergens te laten struikelen. Maar dat gebeurde niet. 2-4
En Westerlo 1 klimt omhoog in de rangschikking. Maar het seizoen is nog lang, en iedere match moet gespeeld worden!

Johan
07.11.2016 - 15:06

Proficiat aan de eerste ploeg!

Proficiat aan de tweede ploeg!
Spijtig voor Sylvin, met zijn verliespartij is hij nu enkele stappen terug de verkeerde kant op in zijn race naar 1700+ elo.

Komaan jeugdploeg!
De eerste overwinning kan niet ver meer af zijn.

Beantwoorden
Pieter
06.11.2016 - 21:11

Bedankt voor het verslag Jef, ook even wat van Westerlo 1 erbij geplakt.

Beantwoorden

Reactie