Interclub R2

Stief      29.09.2013

Vandaag werd de tweede ronde van de nationale interclub gespeeld. Voor ons was het de eerste match in het gerenoveerde en verruimde clublokaal.

Ge├»nspireerd door de nieuwe look trokken de rokadisten van Westerlo 2 fel van leer tegen Schilde 1 om te bewijzen dat hun nederlaag de vorige ronde slechts een ongelukje was. En zo geschiedde… Al gauw won Maxim met een combinatie de dame tegen minder hout. Hij haalde daarna vlotjes het punt binnen. Ook Michelle kon winnen: in een eindspel met lichte stukken waren haar lopers sterker dan loper en paard. Toen ze later een pion won en deze heel snel naar de overkant begon te lopen, gooide de tegenstander de handdoek in de ring. Johan speelde een solide remise op het eerste bord. Alleen Patrick liet zich vangen, toen een gepend paard plots toch weg kon springen en dit met schaak. Hierdoor won de tweede ploeg met 2.5-1.5!

De eerste ploeg verging het minder goed tegen Humbeek 1. Na de opening overzag Tim een zetverwisseling van zijn tegenstander waarna hij meteen kon opgeven. Ook Jan kwam in een tricky opening al gauw materiaal achter en verloor zijn partij. Hoe dit precies gebeurd is kan uw verslaggever niet met zekerheid zeggen, aangezien hij zelf aan zijn bord gekluisterd zat om het beste te maken van een mislukte opening. Dit lukte niet na gedecideerd spel van de tegenstander en Stief kon opgeven. Jef kwam in een logge stelling remise overeen nadat hij een (misschien enkel optisch?) voordeeltje niet kon uitbuiten en de tegenstander druk kreeg via een open lijn. Bart mispakte zich in een eindspel met twee torens tegen dame + licht stuk; de vierde nul was een feit. Dan was het aan nieuwkomer-maar-nu-al-vaste-waarde Sven om de clubeer te redden. Dit deed hij met verve, door al combinerend een voordeel van een pion in het eindspel te verzilveren. Eerst kon hij een dame halen, daarna de vijandelijke koning. 1.5-4.5 was het eindresultaat.

Door deze resultaten die een ‘negatiefafdruk’ waren van die van de eerste speeldag, staan beide ploegen van Westerlo precies in de helft zowel wat matchpunten (2/4) als bordpunten (6/12 voor W1 en 4/8 voor W2) betreft! Het kan in de volgende rondes werkelijk alle kanten uit gaan.
Op 13 oktober staat de volgende ronde op het programma!

Reactie

Meer schaakstukken over interclub 2013-2014

Interclub R3

Steven     13.10.2013

Voor de derde ronde van de IC competitie gingen Westerlo 1 en Westerlo 2 op bezoek bij Mechelen. Westerlo 1…

Lees meer

Interclub R3: Partijanalyses

Steven     13.10.2013     1

Hieronder de analyse van mijn partij van vandaag. M’n tegenstander, Lee Deon, is een zeer degelijk spelende jeugdspeler, gewaardeerd op…

Lees meer

Interclub R4

Steven     17.11.2013     4

In de vierde ronde van de Interclub competitie heeft Westerlo een goede zaak gedaan. Zowel Westerlo I als Westerlo II…

Lees meer

Interclub Ronde 7

Stief     13.01.2014     1

Beste Rokadisten, schaakvrienden, Ik moet aan jullie een bekentenis afleggen. Het begon allemaal ongeveer anderhalve maand geleden. We waren met…

Lees meer