Interclub R4

Steven      21.11.2010

De vierde ronde van de nationale interclub is zonet afgelopen. Na een bewogen dag hebben de drie ploegen hun overwinning binnengehaald, proficiat!

Westerlo 1 ging op bezoek in Temse en kwam er terug met een 2,5 – 3,5 overwinning. Westerlo 2 en 3 gingen op bezoek in Tessenderlo.
Westerlo 2 kwam opnieuw zeer sterk voor de dag: vorig jaar ging ik zelf meespelen in Tessenderlo, ook in Westerlo 2, en zat ik op bord 1, nu kwam ik uit op bord 4. Het resultaat ( 1 – 3 ) is volledig in lijn van deze ploegopstelling, hoewel er hier en daar (soms veel) geluk mee gemoeid was. Johan ging vol overtuiging de pionnen te lijf met z’n paard, maar zag na het induwen van de klok dat dat paard een zelfmoordpoging ondernomen had. Zijn tegenstander was te veel dierenliefhebber en zag pas na de partij hoe hij de zaken ineens in zijn voordeel had kunnen beslechten. Johan liet zich echter niet uit zijn lood slaan en won alsnog zijn partij. Bij Steven ging het er nog slechter aan toe. Na een geslaagd offer van de tegenstander kwam hij in een totaal verloren stelling terecht. Piet weigerde echter dames te ruilen, en met een klein trucje won hij een toren terug. Steven komt hier goed weg met een remise.
Westerlo 3 moest langer vechten. Dries speelde een snelle remise, Laurent een iets tragere. Luc botste op een tegenstander die ‘niet wou aanvallen, maar wel goed verdedigde’. Na een dikke vier uur zwoegen kan ook Westerlo 3 met een 1 – 3 overwinning huiswaarts keren.

Reactie

Meer schaakstukken over interclub 2010-2011

Interclub R10

Steven     21.03.2011

Het einde van de Interclub competitie nadert, en hier en daar stijgt de spanning. Westerlo 1 heeft met winst zijn…

Lees meer

Interclub R6

Steven     10.01.2011

Zondag is de zesde ronde van de Nationale Interclub gespeeld. Westerlo 1 ging nipt onderuit tegen Landegem 1. Iedereen speelde…

Lees meer

Interclub R5

Steven     05.12.2010

Zondag 5 december is de vijfde ronde van de Nationale Interclub gespeeld. Westerlo 1 won, dankzij overwinningen van Ben en…

Lees meer