Jeugdschaakcriterium Landegem

Reactie

Jeugdschaakcriterium Landegem

Tim      26.06.2022

Jeugdcriterium Landegem

Met een achterbank vol met -10 jarigen trok Marlies in alle vroegte naar Landegem, die -10 jarigen zijn Kobe, Arne en Hector. Er was zelfs nog een plaatsje vrij voor een coach, dus kon ikzelf ook nog eens een jeugdcriterium mee doen. Onderweg werd er naar Ice Age gekeken, waarin helaas geen kangoeroe in meespeelt. We spraken ook af om allemaal op het podium te eindigen, toen waren we nog jong en ambitieus.

Maar met een positieve ingesteldheid starten helpt wel: ronde één = 4 – 0. En ook ronde twee wordt 4 – 0. Tussendoor verlaten we af en toe de speelzaal voor frisse lucht. Die vinden we vooral door geheime paadjes door brandnetels, langs een immense wei, nog meer paadjes door brandnetels, over een heuvel met brandnetels, boven in een klimboom, een klimboom waarin geen kangoeroe zat.

Af en toe een frisse neus halen en het kopje rust geven helpt wel, ronde drie opnieuw een droge 4 – 0. Tim moest daarvoor wel schaakauteur Herman Grooten weg combineren, maar ach, je kan als coach niet achterblijven op de jeugd. Naarmate een toernooi vordert wordt de tegenstand steeds sterker. Kobe en Tim zijn de eerste die een verliespartij moeten incasseren. Arne en Hector gaan nog even door.

In ronde 6 wint Arne van Hector om zo de leiding over te nemen. Om de ronde nadien te verliezen waardoor ze uiteindelijk met drie spelers gedeeld eerste worden. Volgens één of ander scheidingssysteem werd Hector uitgeroepen tot winnaar bij de -10 en mocht de bijhorende beker in ontvangst nemen, Arne werd op de tweede plaats gezet.

Kobe kwam nog sterk terug om uiteindelijk net achter de leiders op een gedeeld 4de plaats te eindigen. Tim moest vrede nemen met een vijfde plaats. Niet iedereen op het podium dus, maar wel allemaal in de prijzen gevallen. En wat voor prijzen… Buiten enkele stripboeken en de beker van Hector namen we in totaal 14 (VEERTIEN) bakjes aardbeien in ontvangst . Met twee grote dozen vol bakjes aardbeien en broeken vol bruine vegen als aandenken aan de klimboom keren we terug naar de auto. Iedereen wordt veilig thuis afgezet, het einde van een lange, leuke dag.

Uitslagen, klassementen en info over het jeugdschaakcriterium: https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/homepage?authuser=0


Bogdan
27.06.2022 - 18:55

Goed gedaan, proficiat aan allen!! Volgende keer, volgend weekend?

Beantwoorden
Johan
27.06.2022 - 06:04

Proficiat aan allen voor het prachtige resultaat!

Beantwoorden
Stief
26.06.2022 - 22:52

Leuk verslag! Proficiat en laat de aardbeien smaken!

Beantwoorden
Hector
26.06.2022 - 21:43

Bedankt voor het leuke verslag van een super leuke dag,Tim. We genieten nog na met een aardbeitje. En misschien vinden ze de kangoeroe wel op een ander criteriumtornooi 😉 . Aan enthousiasme geen gebrek

Beantwoorden

Reactie

Meer schaakstukken over jeugd jeugdschaakcriterium

P1070142

Jeugdschaakcriterium Oostende

Tim     07.07.2024     4

De grote vakantie is al begonnen, maar er stond nog één criterium toernooi op de agenda. Veel minder deelnemers dan…

Lees meer

Jeugdschaakcriterium Oostende

7 juli @ 10:00

https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/homepage

Lees meer
eycc02

Matei Plays the European Youth Chess Championship (U14)

Bogdan     06.09.2023     7

The EYCC 2024 takes place in Mamaia, Romania, between 4-15 September 2023. Matei takes part in the U14 tournament.

Lees meer