Marc beslist in de vierde ronde van het CK

Steven      30.04.2022

Marc was vrijdagavond niet aanwezig in het clublokaal.

Hij deelde niettegenstaande een beslissende upper-cut uit aan Sylvin, die zich in de ranking verder ziet wegzakken.

De competitie in reeks 2 is moordend, met Jan-Dries, Martijn én Yoeri die voor de knikkers aan het spelen zijn.

En toen ging die dekselse telefoon af in het clublokaal…

Volledige opkomst

Ronde 4 was er één waarbij iedereen aanwezig was. Yoeri was bye en bereidde zich ondertussen voor op die belangrijke match tegen Jan-Dries in ronde 5. Jan-Dries en Stan hadden hun ronde 4 reeds vooruit gespeeld, en maakten van de opportuniteit gebruikt om ook hun terug-partij reeds te spelen. Reeks 1 zag de geplande partijen, waarin leiders Tim en Steven het elk met zwart opnamen tegen uitdagers Maxim en Sven respectievelijk.

Reeks 1

Sven en Steven vlogen er meteen in. Tim en Maxim hadden extra tijd nodig, en een smoes was snel gevonden:

De partijen zijn nog niet gestart, het is toegelaten om koffie te bestellen

Tim Peeters

Sven zette op bord 2 zijn voorbereiding om in praktijk. Een snelle analyse op Lichess had hem aangetoond dat 4. g4 een goede off-beat opening was tegen het repertoire van Steven. 2 zetten later was ook Sven out-of-book. In een Engelse opening die volgens Lichess de mooie naam ‘A10 English Opening: Great Snake Variation‘ heeft, speelde Steven met een misplaatst paard op h7, een gesloten koningsvleugel, maar het betere initiatief in het centrum van het bord. Sven had moeite om zijn stukken correct te ontwikkeling. In het middenspel ging Steven op pad met één van z’n torens, en kreeg daar al snel spijt van. Alle achtervolgingen ten spijt, lukte het Sven niet om de toren ongeschonden te vangen. Het eindspel was een voorbeeld van de Fox in the Chicken Coup. 0 – 1 en Steven houdt zijn voorsprong vast in het klassement.

Tim en Maxim speelden de Spaanse opening waar Maxim al vrij snel de meerdere moest erkennen in Tim. Na 15 zetten was het punt binnen.

Steven houdt zijn 0.5 punt voorsprong op Tim, met nog twee wedstrijden te spelen. De volgende ronde Tim – Steven zal hierin hoogstwaarschijnlijk beslissend zijn.

Reeks 2

Naast het feit dat ook hier beide zwartspelers (Jan-Dries en Martijn) hun partijen wonnen van respectievelijk Stan en Sylvin, was er hier maar één winnaar: Marc Van Dyck. De partijen waren nog maar goed en wel gestart, of Sylvin …. zijn telefoon ging af …

Eerlijke verliezer zoals hij is, vroeg hij de toernooileider nog ter bevestiging wat het reglement zegt. Het verdict was onverbiddelijk: 0 – 1 voor Martijn.

Nu vraagt de aandachtige lezer zich natuurlijk af: wie belt er nu Sylvin op een vrijdagavond na 20u? Iedereen weet dat er dan geschaakt wordt. En schakers stoor je beter niet tijdens hun partij.

Dat moet wel iemand geweest zijn van buiten de schaak-wereld?! Niets was minder waar. Onze eigen Marc Van Dyck kwam tussen en bezorgde Sylvin deze nederlaag. Nadat hij bij Sven botving, haalde hij bij Sylvin de buit binnen. Waarover dat telefoongesprek dan wel ging… dat is voer voor aan de cafétoog.

Jan-Dries, Martijn en Yoeri staan in reeks 2 allen op 2 punten, met die opmerkingen dat Yoeri hier wint met 2/2 en enkele partijen achterstand.

Reactie

Meer schaakstukken over clubkampioenschap 2022

chess 1483735 1920

Clubkampioenschap 2022: Partijen

Speel op deze pagina alle partijen van het Clubkampioenschap 2022 na!

Lees meer
chess 1483735 1920

Clubkampioenschap 2022: Paringen & Uitslagen

Hieronder vind je de paringen en uitslagen van het Clubkampioenschap 2022.

Lees meer
chess 1483735 1920

Clubkampioenschap 2022: Klassement

Onderstaande tabellen geven de huidige tussenstand in het Clubkampioenschap 2022 weer.

Lees meer
IMG 20221202 202320

Stief is clubkampioen Blitz 2022

Steven     03.12.2022     2

In een round-robin tussen 11 Rokadisten, was Stief onaantastbaar. Proficiat Stief!

Lees meer