Oproep tot vrijwilligers

Steven      13.05.2022

Hey Rokadisten,

Wie helpt er graag meebouwen aan het verdere succes van onze schaakclub?

Het laatste jaar is ons ledenbestand, en dan hoofdzakelijk ons leerlingen-aantal aanzienlijk gegroeid. Rokade Westerlo telt momenteel maar liefst 76 actieve leden, een absoluut record! Ongeveer 2/3 van die leden is op één of andere manier betrokken bij de lessen op zondag.

Zo’n groei brengt natuurlijk ook extra taken met zich mee, en daarvoor willen we ook op jullie een beroep doen. Dit is daarom een oproep aan iedereen die graag z’n steentje bijdraagt, om deel te nemen aan de ondersteuning van de club. Dat kan op meerdere vlakken:

1. Lesgevers en les-coordinatie

We zijn op zoek naar vrijwilligers om ons te ondersteunen tijdens de lessen. Dat kan zowel als zelfstandig lesgever (wist je dat je hiervoor hélemaal geen expert in schaken moet zijn?), alsook ter ondersteuning van één van de vaste lesgevers. Het lesgevers team ontvangt jou met open armen, en geeft je de nodige ondersteuning. Het kan bovendien een prima manier zijn voor jezelf om het schaken beter onder de knie te krijgen. We zoeken vooral ondersteuning voor de stappen 1 t/m 3. Samen met een vaste lesgevers meehelpen is mogelijk, duo-lesgeven doen we al meerdere jaren.Ook voor de coördinatie van de lessen kunnen we hulp gebruiken.

2. Toernooi-organisatie

Heb je zin om je organisatietalent ten dienste te stellen van de club? We doen mee aan tal van toernooien waarvoor we je hulp kunnen gebruiken. Zilveren Toren (jan – maa), Interclub (sept – april), Clubkampioenschap (maa – jun). Spelers bevragen of ze willen meespelen, ploegopstellingen maken, resultaten doorgeven, …

3. Feestteam

Ook voor de organisatie van onze sociale activiteiten nemen we jouw extra hand graag aan. De KBW avond (dec), jaarlijkse BBQ (jul), rapid-kampioenschap (sept) vragen voorbereiding, materiaal opstellen, afbraak en opkuis.

Je aandeel kan zo groot (of zo klein) zijn als je zelf wenst. Schaken is een hobby, en dat moet voor iedereen plezant blijven. Zeker ook voor de helpende handen! Vrijwillig is echter niet vrijblijvend. Wanneer je een engagement kenbaar maakt en aangaat, rekenen we op jou om je daar ook aan te houden.

Heb je zin om mee te doen? Geef mezelf of één van de bestuurders een seintje, en dan luisteren we graag naar wat jij ziet zitten.

groeten,

Steven Bellens
Voorzitter Rokade Westerlo
0472 11 44 15

Reactie