Rokade Westerlo wint het 52ste Kersttoernooi van Deurne

Tim      21.12.2013

Jawel, u leest het goed. We hebben met een score van 5/6 de wisselbeker mee naar huis genomen vanuit Deurne. Naar goede gewoonte trommelt de erevoorzitter in de laatste dagen voor Kerstmis nog een ploegje bijeen om deel te nemen aan het gezellige Kersttoernooi. Het allegaartje Rokadisten bestond dit jaar uit: Tim, Marc, Sven, Jef, Maxim en Dries.

Dries en Maxim wonnen vrij snel en gemakkelijk hun partij. Na een dik uur spelen hadden we al twee puntjes op de teller staan. Toen had Tim zijn eerste pion ook al gewonnen en Sven had een calculatiefoutje gemaakt in zijn mataanval. Rond elf uur kwamen er plotseling nog eens drie punten bij. Marc had rustig zijn tegenstander van het bord geschoven. Tim had nog enkele pionnetjes extra kunnen afsnoepen van Kris Tielens die het eindspel voor bekeken hield. En Jef slaagde erin om Pierre Guldentops pardoes mat te zetten in een mindere stelling. Met vijf punten stonden we ruimschoots aan de leiding, maar er konden nog twee ploegen over ons springen.

Sven was op die moment nog moeite aan het doen om zich pat te laten zetten in een eindspel met een toren achter. Dat is jammer genoeg niet gelukt. Gelukkig lieten de andere ploegen ook steken vallen en daardoor werd Rokade Westerlo de verdiende overwinnaar van het Kersttoernooi. De wisselbeker staat in het PC te Westerlo te blinken. Dikke proficiat aan: Tim, Marc, Sven, Jef, Maxim en Dries

Bart
21.12.2013 - 15:15

Wordt er dit jaar ook een foto pronkstuk gemaakt om op te hangen in ons lokaal?

Beantwoorden

Reactie

De Thuisblijvers – Virtuele Toog

23 juli @ 21:00

    4

Vanavond zijn de online rokadisten welkom aan onze virtuele toog bij Café ’t Centrum. Zoals gebruikelijk spelen we een nog af te spreken tornooi op lichess. Suggesties welkom !

Praatbox-link

Lees meer
B6F4F9C0 70FB 4565 BB60 16B0AD5B60D3

Fanclub 1983

Tim     10.07.2021

Het toernooi van Gent mag dan wel geannuleerd zijn, fanclub 1983 blijft niet bij de pakken zitten. Op woensdag 21 juli vertrekt de trein om 9u53 in Aarschot richting Gent om te gaan varen op de Leie! Meer info bij Tim.

Lees meer
BBQ Flyer2021

BBQ

21 augustus @ 19:00

    1

Onze jaarlijkse BBQ gaat dit jaar door op zaterdag 21 augustus, bij Jan-Dries en Liesje! Schrijf u in tot 16.08 via bellenssteven@gmail.com

Lees meer

Chess reloaded

Bogdan     12.07.2021     2

OTB-schaaktoernooien kunnen eindelijk weer gespeeld worden. Matei heeft zijn kans niet gemist vorige week… en jij?

Lees meer