Rokade Westerlo wint het 52ste Kersttoernooi van Deurne

Tim      21.12.2013

Jawel, u leest het goed. We hebben met een score van 5/6 de wisselbeker mee naar huis genomen vanuit Deurne. Naar goede gewoonte trommelt de erevoorzitter in de laatste dagen voor Kerstmis nog een ploegje bijeen om deel te nemen aan het gezellige Kersttoernooi. Het allegaartje Rokadisten bestond dit jaar uit: Tim, Marc, Sven, Jef, Maxim en Dries.

Dries en Maxim wonnen vrij snel en gemakkelijk hun partij. Na een dik uur spelen hadden we al twee puntjes op de teller staan. Toen had Tim zijn eerste pion ook al gewonnen en Sven had een calculatiefoutje gemaakt in zijn mataanval. Rond elf uur kwamen er plotseling nog eens drie punten bij. Marc had rustig zijn tegenstander van het bord geschoven. Tim had nog enkele pionnetjes extra kunnen afsnoepen van Kris Tielens die het eindspel voor bekeken hield. En Jef slaagde erin om Pierre Guldentops pardoes mat te zetten in een mindere stelling. Met vijf punten stonden we ruimschoots aan de leiding, maar er konden nog twee ploegen over ons springen.

Sven was op die moment nog moeite aan het doen om zich pat te laten zetten in een eindspel met een toren achter. Dat is jammer genoeg niet gelukt. Gelukkig lieten de andere ploegen ook steken vallen en daardoor werd Rokade Westerlo de verdiende overwinnaar van het Kersttoernooi. De wisselbeker staat in het PC te Westerlo te blinken. Dikke proficiat aan: Tim, Marc, Sven, Jef, Maxim en Dries

Bart
21.12.2013 - 15:15

Wordt er dit jaar ook een foto pronkstuk gemaakt om op te hangen in ons lokaal?

Beantwoorden

Reactie

Nieuwe website – dit is er veranderd

Steven     26.02.2021     1

Nieuw design door Jan-Dries. Vraag hier een nieuw wachtwoord indien je niet meer kan inloggen. Ontdek wat er veranderd is.
De zoekfunctie is meer prominent aanwezig, samenvattingen van privé berichten zie je nu ook als anonieme bezoeker. Als je dat wenst, kan je je emailadres achterlaten en automatische updates van de website ontvangen.

Lees meer

Interclub – hoe gaat het nu verder? Een update

Steven     21.02.2021

Het interclub seizoen 2019 – 2020 staat gepland om af te werken in september 2021. 6 weken later start het nieuwe seizoen 2021 – 2022.

Lees meer
tim steven 18022021

De punten worden aan de meet uitgedeeld

Steven     20.02.2021     3

Ja wadde. Uw verslaggever heeft er een slechte nacht opzitten, na vrijdagavond onderstaande partij te spelen tegen kachelwinkel Peeters. In…

Lees meer