Rokade Westerlo wint het 52ste Kersttoernooi van Deurne

Tim      21.12.2013

Jawel, u leest het goed. We hebben met een score van 5/6 de wisselbeker mee naar huis genomen vanuit Deurne. Naar goede gewoonte trommelt de erevoorzitter in de laatste dagen voor Kerstmis nog een ploegje bijeen om deel te nemen aan het gezellige Kersttoernooi. Het allegaartje Rokadisten bestond dit jaar uit: Tim, Marc, Sven, Jef, Maxim en Dries.

Dries en Maxim wonnen vrij snel en gemakkelijk hun partij. Na een dik uur spelen hadden we al twee puntjes op de teller staan. Toen had Tim zijn eerste pion ook al gewonnen en Sven had een calculatiefoutje gemaakt in zijn mataanval. Rond elf uur kwamen er plotseling nog eens drie punten bij. Marc had rustig zijn tegenstander van het bord geschoven. Tim had nog enkele pionnetjes extra kunnen afsnoepen van Kris Tielens die het eindspel voor bekeken hield. En Jef slaagde erin om Pierre Guldentops pardoes mat te zetten in een mindere stelling. Met vijf punten stonden we ruimschoots aan de leiding, maar er konden nog twee ploegen over ons springen.

Sven was op die moment nog moeite aan het doen om zich pat te laten zetten in een eindspel met een toren achter. Dat is jammer genoeg niet gelukt. Gelukkig lieten de andere ploegen ook steken vallen en daardoor werd Rokade Westerlo de verdiende overwinnaar van het Kersttoernooi. De wisselbeker staat in het PC te Westerlo te blinken. Dikke proficiat aan: Tim, Marc, Sven, Jef, Maxim en Dries

Bart
21.12.2013 - 15:15

Wordt er dit jaar ook een foto pronkstuk gemaakt om op te hangen in ons lokaal?

Beantwoorden

Reactie

lichess 1

Toernooi stap 1 + stap 2 – kids

12 mei @ 14:00

Woensdagnamiddag organiseert het Belgisch Vriendenteam een toernooi voor stap 1 en stap 2. Klik hier om deel te nemen. Je dient vooraf lidmaatschap van het Belgisch Vriendenteam aan te vragen!

Lees meer
cafe centrum 2

Eerste clubavond na heropening horeca

14 mei @ 20:00

Vrijdag 14 mei houden we onze clubavond opnieuw fysiek in café ’t Centrum. Op het vernieuwde terras, en met een vast einduur om 22uur. Laat een berichtje achter in de reacties indien je van plan bent om langs te komen!

Lees meer
sync google and outlook calendars

Abonneren op de kalender

Steven     02.01.2020

Het is mogelijk om de events die in onze kalender staan, automatisch te ontvangen in bv. een Google Agenda. Om…

Lees meer

Café ’t Centrum – Virtuele Toog

14 mei @ 20:00

    1

Vanavond zijn de online rokadisten welkom aan onze virtuele toog bij Café ’t Centrum. Zoals gebruikelijk spelen we een nog af te spreken tornooi op lichess. Suggesties welkom !

Praatbox-link

Lees meer