Steven is de nieuwe clubkampioen!

Steven      27.07.2013

Uw toernooileider heeft zich vrijdagavond van zijn beste kant laten zien in de beslissende strijd om het clubkampioenschap. Nadat Pieter en Steven evenveel punten behaalden in de reguliere competitie, moesten er testmatchen gespeeld worden om over de uiteindelijke clubkampioen te beslissen.

De onschuldige kinderhand van onze voorzitter gaf Pieter wit voor de eerste partij. Pieter zette een mooie koningsaanval op, maar zag zich enige tijd later genoodzaakt dames te ruilen, en gaf in het eindspel vervolgens een stuk weg. 0 – 1 voor Steven en grote druk bij Pieter, die de volgende rapid partij moet winnen om nog kans te maken op de titel.

Steven speelde de volgende partij vanuit dat oogpunt eerder defensief, maar zag met een mooie combinatie via mat op de achterste lijn alsnog een kans om ook deze partij binnen te halen. Uw toernooileider kroonde zich zo, na een spannende strijd, tot clubkampioen!

De partijen van de testmatchen kan je naspelen onder het tabblad Clubkamp.

Pieter
29.07.2013 - 13:51

Ik vind het natuurlijk jammer dat ik niet meer strijd heb kunnen bieden. Maar wist op voorhand ook dat het moeilijk zou worden, Steven is toch nogal goed in dat snelle schaken.
De nachtshiften zullen ook wel weinig hulpvol geweest zijn, maar ik denk niet dat ze echt resultaatsbepalend waren.
Voor mij duidelijk de verdiende en terechte overwinnaar. Nogmaals proficiat Steven, een waardig kampioen.

Beantwoorden

Reactie

lichess 1

Toernooi stap 1 + stap 2 – kids

12 mei @ 14:00

Woensdagnamiddag organiseert het Belgisch Vriendenteam een toernooi voor stap 1 en stap 2. Klik hier om deel te nemen. Je dient vooraf lidmaatschap van het Belgisch Vriendenteam aan te vragen!

Lees meer
cafe centrum 2

Eerste clubavond na heropening horeca

14 mei @ 20:00

Vrijdag 14 mei houden we onze clubavond opnieuw fysiek in café ’t Centrum. Op het vernieuwde terras, en met een vast einduur om 22uur. Laat een berichtje achter in de reacties indien je van plan bent om langs te komen!

Lees meer
sync google and outlook calendars

Abonneren op de kalender

Steven     02.01.2020

Het is mogelijk om de events die in onze kalender staan, automatisch te ontvangen in bv. een Google Agenda. Om…

Lees meer

Café ’t Centrum – Virtuele Toog

14 mei @ 20:00

    1

Vanavond zijn de online rokadisten welkom aan onze virtuele toog bij Café ’t Centrum. Zoals gebruikelijk spelen we een nog af te spreken tornooi op lichess. Suggesties welkom !

Praatbox-link

Lees meer