Steven is de nieuwe clubkampioen!

Steven      27.07.2013

Uw toernooileider heeft zich vrijdagavond van zijn beste kant laten zien in de beslissende strijd om het clubkampioenschap. Nadat Pieter en Steven evenveel punten behaalden in de reguliere competitie, moesten er testmatchen gespeeld worden om over de uiteindelijke clubkampioen te beslissen.

De onschuldige kinderhand van onze voorzitter gaf Pieter wit voor de eerste partij. Pieter zette een mooie koningsaanval op, maar zag zich enige tijd later genoodzaakt dames te ruilen, en gaf in het eindspel vervolgens een stuk weg. 0 – 1 voor Steven en grote druk bij Pieter, die de volgende rapid partij moet winnen om nog kans te maken op de titel.

Steven speelde de volgende partij vanuit dat oogpunt eerder defensief, maar zag met een mooie combinatie via mat op de achterste lijn alsnog een kans om ook deze partij binnen te halen. Uw toernooileider kroonde zich zo, na een spannende strijd, tot clubkampioen!

De partijen van de testmatchen kan je naspelen onder het tabblad Clubkamp.

Pieter
29.07.2013 - 13:51

Ik vind het natuurlijk jammer dat ik niet meer strijd heb kunnen bieden. Maar wist op voorhand ook dat het moeilijk zou worden, Steven is toch nogal goed in dat snelle schaken.
De nachtshiften zullen ook wel weinig hulpvol geweest zijn, maar ik denk niet dat ze echt resultaatsbepalend waren.
Voor mij duidelijk de verdiende en terechte overwinnaar. Nogmaals proficiat Steven, een waardig kampioen.

Beantwoorden

Reactie

De Thuisblijvers – Virtuele Toog

23 juli @ 21:00

    4

Vanavond zijn de online rokadisten welkom aan onze virtuele toog bij Café ’t Centrum. Zoals gebruikelijk spelen we een nog af te spreken tornooi op lichess. Suggesties welkom !

Praatbox-link

Lees meer
B6F4F9C0 70FB 4565 BB60 16B0AD5B60D3

Fanclub 1983

Tim     10.07.2021

Het toernooi van Gent mag dan wel geannuleerd zijn, fanclub 1983 blijft niet bij de pakken zitten. Op woensdag 21 juli vertrekt de trein om 9u53 in Aarschot richting Gent om te gaan varen op de Leie! Meer info bij Tim.

Lees meer
BBQ Flyer2021

BBQ

21 augustus @ 19:00

    1

Onze jaarlijkse BBQ gaat dit jaar door op zaterdag 21 augustus, bij Jan-Dries en Liesje! Schrijf u in tot 16.08 via bellenssteven@gmail.com

Lees meer

Chess reloaded

Bogdan     12.07.2021     2

OTB-schaaktoernooien kunnen eindelijk weer gespeeld worden. Matei heeft zijn kans niet gemist vorige week… en jij?

Lees meer