Stief clubkampioen, Jan wint B-reeks na testmatchen, Sylvin wint C-reeks

Steven      20.07.2015

Na een spannende partij gisteren heeft Stief zijn titel van clubkampioen verlengd. Pieter en Stief spraken op een gezellige zondagnamiddag af in Westerlo om de laatste partij van de A-reeks te spelen. Pieter kwam, voorbereid langs alle kanten (maar toch wat meer in detail één specifiek variantje), vastbesloten om de winst binnen te halen en aldus testmatchen af te dwingen. Na enkele minuten stond er reeds een mooie stelling op het bord, waarin Pieter een stuk tegen 3 pionnen had geofferd. Een stelling die volgens mij ook ergens in de Kaufman vermeld staat. Het einde, dat ik zelf miste, was volgens Stief nog ‘knotsgek’, maar hij slaagde er dus wel in de winst af te dwingen. Een verdere bespreking van de partij laat ik aan Stief en/of Pieter over. Een dikke proficiat voor Stief, die zo zijn titel van clubkampioen verlengt!

Ook in de B-reeks hebben we ondertussen een winnaar. Nadat Johan en Jan op gelijke punten eindigden, speelden zij afgelopen vrijdag testmatchen. Jan trok hier aan het langste eind met een 1.5 – 0.5 voorsprong. Proficiat Jan!

In de C-reeks is er nog een laatste partij die diende afgewerkt te worden: Timmy – Sylvin. Jan-Dries heeft momenteel de leiding met 4/6, maar kan, bij winst door Sylvin, nog voorbijgestoken worden! Update (zie ook comments): Sylvin won de partij tegen Timmy beheerst, hij trok na stukwinst het laken naar zich toe en wint zo in extremis de C-reeks. Proficiat!

Sylvin
25.07.2015 - 20:46

sylvin won de laatste partij, geen testpartijen dus

Beantwoorden

Reactie