Verslag KBSB Algemene Vergadering 23.12

Steven      26.12.2023

Afgelopen zaterdag ging de Algemene Vergadering van de Koninklijke Belgische SchaakBond door (KBSB). Laurent Wery is verkozen als nieuwe voorzitter! Hier zijn de belangrijkste conclusies:

  • budget goedgekeurd
  • lidgeld behouden op € 15
  • voorstel zaak Michiels is afgekeurd (fraudezaak)
  • wijziging wedstrijdreglement (12.1) is goedgekeurd, de andere punten (12.2 & 12.3) zijn weggestemd
  • wijzigingen statuten en intern reglement zijn weggestemd (13, 14.2, 14.4), punt 14.1 is wel goedgekeurd, 14.3 is niet ter stemming gebracht
  • punt 15 – vervrouwelijking is weggestemd
  • Laurent Wery is gekozen als nieuwe voorzitter KBSB. De andere bestuurders die herverkiesbaar waren, zijn opnieuw verkozen.
  • Uw voorzitter is zelf ook verkozen als bestuurder, samen met Yves Moreels

Wijziging wedstrijdreglement (12.1)

De goedgekeurde wijzigingen in het wedstrijdreglement behoeven een woordje uitleg. Beide aanpassingen zijn effectief vanaf 1 januari 2024.

Toevoeging van regels omtrent het gebruik van horloges en smart watches

Art. 2.e Tijdens een wedstrijd is het verboden dat een speler een horloge draagt of op zich heeft. Deze horloge mag op dezelfde geoorloofde plaatsen vertoeven als uitgelegd in art. 2.d voor een mobiele telefoon op voorwaarde dat elke vorm van communicatie uitgeschakeld is. Indien een speler er toch één draagt of op zich heeft of er gebruik van maakt anders dan het uur te raadplegen en het blijkt niet om een smart watch te zijn en is het de eerste keer in de partij, dan is dezelfde strafmaat als het hebben van een mobiele telefoon die niet uitgeschakeld is op een geoorloofde plaats van toepassing. Als het wel om een smart watch gaat of het is niet de eerste keer in dezelfde partij, dan is het dezelfde strafmaat als het hebben van een mobiele telefoon die niet uitgeschakeld is op een niet-geoorloofde plaats van toepassing. Indien een speler de speelzaal betreedt na het begin van de partij, dan mag hij zich nog in regel stellen met betrekking tot zijn horloge (dus communicatie uitschakelen in geval van een smart watch en zijn horloge uitdoen en op een geoorloofde plaats zetten) voordat hij zijn eerste zet doet.

Minimum partijen voor eerste (nationale) ELO rating

Eveneens goedgekeurd op de AV is het voorstel om de eerste ELO rating reeds te berekenen na 5 partijen in plaats van na 20 partijen. De voorlopige quotering voor spelers met 10 – 20 partijen komt daardoor te vervallen.
Er is een éénmalige regularisatie voor alle spelers met 5 – 19 gespeelde partijen in het huidige klassement.

In de januari uitgifte krijgen alle spelers die minimaal 5 partijen speelden, hun eerste officiële ELO rating, met een minimum van 1150 punten.

image
Thomas Maes
04.01.2024 - 18:01

Ik mag mijn analoge horloge niet meer aandoen? Wat voor zever en heksenjacht is dat eigenlijk.

Ik ben bovendien bijgelovig en heb altijd mijn schaaksokken en schaakonderbroek aan. Mag dat dan ook niet meer?

Beantwoorden
Steven
05.01.2024 - 20:52

Thomas, na wijs beraad hier in het clublokaal. We besluiten dat die sokken en onderbroek toegelaten zijn. Naast het bord.

Beantwoorden
Thomas
06.01.2024 - 17:39

👌🤣🤣🤣🙈

Beantwoorden

Reactie

Meer schaakstukken over algemene vergadering elo KBSB wedstrijdreglement

kbsb

Feedback vragenlijst KBSB

Steven     10.06.2024

As a lot of different answers are given, please be aware that any summary cannot possibly cover all responses given. Nevertheless, hereby a very brief summary of the topic that are mentioned the most in the responses. 235 people submitted their feedback.

Lees meer
feedback 1825508 1280

Bijzondere Algemene Vergadering

23 juni @ 13:00

Onder impuls van Heidi, Johan en Jelle hebben de sociale activiteiten heel wat extra inkomsten voor de schaakclub gegenereert. We richten deze vergadering in om de lidgeldverhoging die vorig jaar gestemd is, opnieuw te laten evalueren door alle leden.

Lees meer
IMG 20240405 210119

Thema-avond: vlag

Stief     05.04.2024     1

Als de vlag valt, dan is de partij verloren. Toch? Sylvin wijdde er een hele thema-avond aan. Het thema blijkt,…

Lees meer
kbsb

Aanpassing nationale ELO op 1 april

Steven     13.03.2024

op de bestuursvergadering van 11.03 ll, heeft het bestuur van KBSB unaniem beslist om op 1 april een aanpassing door te voeren van de nationale ELO ratings. Dit naar aanleiding van de aanpassing van de FIDE ELOs, en in overeenstemming met deze aanpassing. 

Lees meer