Zilveren Toren 2020 stopgezet na R7

Steven      11.09.2020

De Zilveren Toren competitie 2020 is definitief stopgezet na ronde 7. Het volledig bericht lees je onderaan. Rokade Westerlo eindigt zo in het klassement:

  • Westerlo 1 behaalt de 2de plaats in afdeling 1
  • Westerlo 2 behaalt de 7de plaats in afdeling 2
  • Westerlo 3 behaalt de 3de plaats in afdeling 4

Het volledige klassement vinden jullie op https://zt.schaakliga-antwerpen.be/

(onderstaand bericht van de toernooileider Liga Antwerpen)

Aan het begin van de zomer hadden we gepland om de resterende matchen van de Zilveren Toren 2020 te spelen begin oktober, in de hoop dat de toestand dan terug genormaliseerd zou zijn. Dat blijkt echter niet het geval, en momenteel lijkt het niet doenbaar om op de voorziene data te spelen. Daarom heeft het Ligabestuur beslist om het toernooi definitief stop te zetten, en de stand na ronde 7 (de laatste volledig afgewerkte ronde) als eindklassement aan te nemen.

Onze voornaamste motivatie om te proberen de matchen nog te spelen was dat een competitie natuurlijk vertekend wordt als niet alle ronden gespeeld zijn. Echter, als we nog verder zouden uitstellen zou dat hoe dan ook het geval zijn, omdat spelerslijsten niet meer kloppen, sommige ploegen al hebben laten weten dat ze toch forfait zouden (moeten) geven, enz. Bovendien is het nog steeds niet gegarandeerd dat een nieuwe datum die we zouden vastleggen later niet opnieuw ondoenbaar zou blijken.

Daarom lijkt het ons beter alle onzekerheid weg te nemen en de competitie definitief stop te zetten. Dit betekent dat Beveren de Zilveren Toren 2020 wint. Allicht niet op de manier die zij zelf liefst gezien hadden, maar toch ook niet onverdiend want ze waren aan een sterk seizoen bezig. Een overzicht van de andere prijswinnaars is te vinden in de afbeelding bovenaan, prijzen zullen later bezorgd worden. De volledige stand na ronde 7 is te vinden op de ZT website.
Dit betekent ook dat de penningmeester binnenkort de facturen zal opsturen voor boetes en gastspelers; zo blijft dat ook niet eindeloos in de lucht hangen.

Voor volgend seizoen is het nog niet duidelijk wat er zal kunnen georganiseerd worden als provinciaal team toernooi. We zouden graag een toernooi inrichten voor de spelers die dit willen, al zal dat allicht met veel minder deelnemers zijn dan anders. Het zou voor ons nuttig zijn mochten jullie kunnen laten weten of er bij jullie leden interesse is om een Zilveren Toren te spelen in het voorjaar, als dat onder de huidige condities is. Als wij een idee hebben hoeveel interesse er is, kunnen we zien wat de mogelijkheden zijn.

Reactie

Meer schaakstukken over zilveren toren

zilveren toren 2022

Zilveren Toren R5

Marc     24.02.2024     5

Zelf was ik op pad in Mechelen om voor Westerlo 1 op te treden als ploegkapitein. Westerlo 2 trok naar Beveren en Westerlo 3 naar Burcht. Beide teams gingen winnen met 3 – 1. Mooi!

Lees meer
zilveren toren 2022

Zilveren Toren: bordpunten vs matchpunten

Marc     18.02.2024     5

Liga Antwerpen stelt de indeling van het klassement van de Zilveren Toren in vraag (niet voor dit jaar, maar voor toekomstige edities). Hieronder de vraag die we van hen ontvingen.

Lees meer

Zilveren Toren R5

Tim     23.02.2019     3

Westerlo 1 trok naar TSM voor ronde 5 van de Zilveren Toren. Goed op tijd komt de Westelse delegatie aan…

Lees meer
zilveren toren 2022

Zilveren Toren 2023: speelkalender

Steven     23.11.2022

De speelkalender voor de Zilveren Toren 2023 is gepubliceerd. Jullie vinden alle speeldagen ook terug in onze kalender.

Lees meer