Zilveren Toren R1

Steven      12.01.2013

De eerste ronde van de Zilveren Toren heeft Westerlo geen ploegenoverwinning opgeleverd. Westerlo 1 ging met 2 – 4 onderuit tegen een sterk spelend Brasschaat. Tim kwam een pion voor te staan na de opening, maar moest dat bekopen met ontwikkelingsachterstand. Nadat hij zijn tegenstander later in de partij een stuk cadeau gaf, mocht hij blij zijn met de remise. Dezelfde uitslag kwam tot stand bij Marc, Steven en Patrick. Jelle en Bart ging het minder goed af. De koning van Jelle kwam in een mataanval terecht, waarna Jelle wijselijk besloot op te geven. Bart heeft lang gezwoegd met enkele pionnen achterstand, maar moest zich uiteindelijk ook overgeven.
Bij Westerlo 2 werd ineens de eerste forfait van het toernooi gegeven. Hopelijk moet dit niet te vaak herhaald worden. Jef kon zijn tegenstander afhouden (1/2 – 1/2), maar Johan en Sylvin moesten hier ook het onderspit delven.
Westerlo 3 kreeg het op papier veel sterkere Beveren 1 tegen, maar slaagde er via Ben en Jan-Dries toch in twee halve puntjes uit de brand te slepen. Martin kreeg zijn eerste 1. f4 tegen en duikt opnieuw in de boeken om zijn openingskennis bij te schaven. Pieter moest, na een zwaar gevecht, zijn meerdere erkennen in Willy.

Reactie