Zomertoernooien

Stief      22.07.2014

In juli en augustus staan altijd een aantal leuke schaaktoernooien op de kalender. Een overzicht waar je de rokadisten kunt volgen (of waarom niet zelf meespelen!?) kun je hieronder vinden:

Op dit ogenblik is het Open van Gent volop aan de gang. Sylvin en Marc verdedigen de kleuren van de club in de Arteveldestad. Op dit moment heeft Marc 3.5 punten verzameld, en Sylvin 2.5. Zoals steeds wegen de laatste twee ronden zwaar mee voor de eindrangschikking.

Gent is nog niet gedaan of het open van Charleroi vangt reeds aan. Dit toernooi valt dit jaar samen met het open Belgisch kampioenschap, en heeft een heel breed deelnemersveld met de helft van de spelers onder de 1750 elo. Gelokt door verhalen van culinaire hoogtepuntjes die Sven hier al op de site zette, gaat Pieter met hem in het zog strijden voor de titel van Belgisch kampioen…

De ambitieuzere schaker die ook van zee en strand houdt, kan ook naar Vlissingen reizen om het Zeeland Open mee te spelen. Bart en Stief zullen hun beste beentje en zwemvliesje voor steken. Op dit toernooi doen zowaar twee spelers uit de wereld-top 100 mee, waaronder de Chinese super-GM Bu Xiangzhi.

De tweede week van augustus staat een klassieker op het programma, met name het Open van Geraardsbergen. Iedere ochtend naar Olav huppelen/wandelen/kruipen om een rantsoen mattentaarten in te slagen voor een schaakdag aan de abdij… Op de deelnemerslijst staan nog geen rokadisten vermeld; wie doet er mee!?

En als dat nog niet genoeg was, vindt ook nog eens het open van Brasschaat plaats. Een leuk toernooi in de ruime Ruiterhal met een vriendelijke en professionele organisatie. De twee musketiers Pieter en Sven zijn er alvast van de partij.

Absolute topspelers en -speelsters zul je op deze toernooien niet aantreffen: de eerste twee weken van augustus vindt namelijk het grootste schaakevenement van al plaats – de Olympiade. Hierin nemen landenteams van 4 personen het tegen elkaar op om de eer van hun land te verdedigen. Meer dan 250 GM’s verschijnen aan de start waaronder Carlsen, Aronian, Kramnik, Caruana, Anand, Nakamura,… België vaardigt twee teams af: een ‘open’ team met Luc Winants, Bart Michiels, Tanguy Ringoir, Stefan Docx en Thibaut Vandenbussche, en een vrouwenteam met Hanne Goossens, Iulia Morozova, Sophie Brion, Wiebke Barbier en Sarah Dierckens.

De komende weken zullen hier hopelijk vele verslagjes verschijnen van uitgezwormen rokadisten die hun al dan niet heldendaden kunnen bezingen. Dit is dus een warme oproep; neem eveneens een kijkje op bovenstaande sites om je interesse te prikkelen! Toernooien als Geraardsbergen of Brasschaat zijn speelbaar met een minimum aan vakantiedagen, anderen zoals Vlissingen zijn perfect te combineren met een week weg al dan niet met gezin.

Ten slotte is er iedere vrijdagavond nog steeds de vaste zekerheid in het Centrum op de wekelijkse clubavond. De Afterpartij is er in volle zwang; Jan-Dries heeft zich vroeg aan de leiding gehesen met een overwinning op Patrick, terwijl Bart moest toezien hoe een zeer beloftevolle stelling toch tot remise verzandde tegen de immer stug verdedigende Johan. Vrijdag staat alweer de tweede ronde op het programma!

Steven
24.07.2014 - 02:42

Correct! Indien er nog schakers geinteresseerd zijn, let me know!

Beantwoorden
Bart
23.07.2014 - 05:46

Er zou een huisje gehuurd zijn in geraardsbergen. Denk dat Jef en Steven alvast gaan.

Beantwoorden

Reactie