Zuiderkempen Ronde 4

Steven      03.10.2013

Het tornooi van de Zuiderkempen is halverwege. In Noorderwijk zit Kris op bord 1 tegen Johan Verachtert die momenteel aan kop staat. Een klassieker met de klassieke Franse variant waar Johan al 3 x de hoofdvariant weigerde te spelen en blijkbaar heeft hij ook een 4de variant nu gevonden. Het mocht niet baten. De franse stelling werd stukgereten en wit won.
Op bord 2 Tim tegen Stief in een Koningsgambiet. Tim speelt dit graag maar ook Stief. Tim maakte een openingsfoutje, Stief kreeg langzaam maar zeker de overhand en won de partij.
Op bord 3 de verrassing van ronde 4. Michelle kwam zeer gedrukt te staan , verloor dan ook nog een stuk en een koningsaanval er nog bovenop. Enfin Michelle verloo……
Verbazing alom Michelle had blijkbaar een aantal zetten later het stuk teruggewonnen en was gewonnen. Niemand die het begreep. Vrouwen zijn dan ook ondoorgrondelijk.
Bord 4 was Patrick tegen Jelle. Jelle was de hogere in Elo maar Patrick zetten een sluw valletje op en Jelle trapte erin. De prooi was gevangen.

Chris Wouters had dan weer de pech van het tornooi. Dan komt een mens eens rustig schaken en kreeg 2150 Elo tegen met het gewenste resultaat.
Cisse had duidelijk de overhand met 4 pionnen in het centrum, dan nog een mataanval er bovenop, dan nog een mat in 2 en … plots verloren door een blunder. De kampioen van Calgiari in zak en as terug naar huis. Herbronnen.

De partijen van ronde 4 zijn toegevoegd. Door een kleine vakantie van de verantwoordelijke hadden deze vertraging opgelopen.

Reactie

Meer schaakstukken over zuiderkempen 2013

Zuiderkempen 2013: Partijen

Info Partijen Speel hieronder alle partijen van het Open Toernooi van de Zuiderkempen 2013 na! Helemaal onderaan de pagina vind…

Lees meer

Open Kampioenschap van de Zuiderkempen 2013

Info Partijen Rokade Westerlo, De Geelse Schaakkring, SC Noorderwijk en de Herenthoutse Schaakclub organiseren het 39ste Open Kampioenschap van de…

Lees meer

Zuiderkempen R7

Tim     20.10.2013     2

Stief Gijsen is de nieuwe kampioen van de Zuiderkempen. In de laatste ronde sprong hij nog over Kris die niet…

Lees meer

Zuiderkempen R1

Steven     07.09.2013

Vrijdagavond is in Noorderwijk het 39ste Open Toernooi van de Zuiderkempen van start gegaan. Met 24 deelnemers in ronde 1…

Lees meer