Zuiderkempen Ronde 6

Steven      17.10.2013

Kris zat op bord 1 tegen Matthias. Er kwam een Italiaan op het bord met al snel een eindspel in zijn voordeel maar winst zat er niet in. Remise dus.
Stief speelde een zuivere Evans gambiet met zwart, wit ging als eerste in de fout en dan is bij Evans de buit binnen.
Zo weinig er te beleven viel op de eerste 2 borden des te meer op bord 3. Tim tegen Michelle. Tim had duidelijk iets geleerd na zijn partij tegen Stief en paste dit toe bij Michelle. Michelle rokeerde naar de verkeerde zijde en de pletwals kwam op gang met een pionketen van b2 tot e5. Maar dan word Tim hebzuchtig en ipv te ontwikkelen viel hij van achter binnen bij Michelle. Dat was een blunder. Michelle is geen doetje en zoals ik al zei in vorig artikel kan ze al eens eentje van +2000 pakken en 1 week later is het al zover! Ze mist de directe winst een paar maal maar haalt dan toch de buit binnen. Dit is de 2de maal dat ze slecht staat en toch nog wint.
Jef speelde een frans met wit tegen Manu. Wat echter leek op een rustige partij ontaarde in vuur en vlam. Na de blunder 11….gxf6 was de partij gedaan. Patrick tegen Patrick is een klassieker waarbij zwart zowat elke variant al geprobeerd heeft en uit radeloosheid nu wel met een zeer rare opening kwam. Dit brak zuur op natuurlijk.

Cisse had een prima opening en stond schitterend tegen Chris maar je moet ook het vervolg kennen. Cisse kende dit niet en in schaken wordt je daarvoor afgestraft.
Patrick G. kreeg les van Staf Denolf in dat je stukken snel moet ontwikkelen en Chris W. wist na zijn opening niet hoe hij dit moest verder zetten. Dan denkt een mens deze ronde is gedaan. Je kijkt eens rond en je wordt met verstomming geslagen want de 2 oudsten van dit tornooi zijn nog bezig. “Die hard with a vengence “ denk je dan. Het wordt nog erger als blijkt dat dit tegen 2 mensen uit Westerlo is! Ik eerst naar Steven. Hij staat echter 2 mooie pionnen voor, haalt professioneel de torens eraf en wint mooi. Leuk denkt een mens dan. Hop naar de laatste …. Jan-Dries. Jesus, Christus, Maria en Jozef. Mijn ogen doen er pijn van. Tegen Gaston moet de vice kampioen van de zuiderkempen duidelijk het onderspit delven. Er zitten 70 jaar tussen de 2. Hij heeft een gewonnen eindspel maar omdat hij niet weet hoe je 2 pionnen stopt met een toren gaat hij ten onder. Eindspellessen niet geleerd? En dan nog erger ….Jan-Dries vraagt een tweede notatiebiljetje. Het mocht niet baten. Dit jaar gaat Jan-Dries voor de titel “vice-kampioen der Zuiderkempen maar van onder te beginnen”.

Reactie

Meer schaakstukken over zuiderkempen 2013

Zuiderkempen 2013: Partijen

Info Partijen Speel hieronder alle partijen van het Open Toernooi van de Zuiderkempen 2013 na! Helemaal onderaan de pagina vind…

Lees meer

Open Kampioenschap van de Zuiderkempen 2013

Info Partijen Rokade Westerlo, De Geelse Schaakkring, SC Noorderwijk en de Herenthoutse Schaakclub organiseren het 39ste Open Kampioenschap van de…

Lees meer

Zuiderkempen R7

Tim     20.10.2013     2

Stief Gijsen is de nieuwe kampioen van de Zuiderkempen. In de laatste ronde sprong hij nog over Kris die niet…

Lees meer

Zuiderkempen R1

Steven     07.09.2013

Vrijdagavond is in Noorderwijk het 39ste Open Toernooi van de Zuiderkempen van start gegaan. Met 24 deelnemers in ronde 1…

Lees meer