Loading Events

« Alle Events

  • Dit evenement is voorbij.

Liga online blitztoernooi

28 februari 2021 @ 14:30 16:30

Vraag vooraf je lidmaatschap aan voor het lichess-team van de Liga. Enkel teamleden kunnen meespelen. De beheerder van de groep dient jouw aanvraag goed te keuren alvorens je kan deelnemen aan het toernooi.

De Liga zal op zondag 28 februari 2021 opnieuw een online blitztoernooi organiseren, op de website lichess.org. Instructies om te kunnen meedoen zijn hieronder te vinden.

  • Het toernooi wordt gespeeld met het blitz tempo 3’+ 2” per zet.
  • Het toernooi zal beginnen om 14u30, en zal gespeeld worden over 11 ronden volgens Zwitsers systeem.
  • Paringen zullen automatisch door de site gedaan worden, op basis van de lichess rapid ratings. Er zal slechts een korte pauze zijn tussen het einde van de laatste partij van een ronden en het begin van de volgende (het is wel mogelijk één of meerdere ronden niet mee te spelen).
  • Het klassement wordt opgemaakt gebruik makend van het SBB scheidingssysteem. Dit toernooi is louter voor het speelplezier — er worden geen prijzen uitgereikt.
  • Deelname is gratis. Men moet wel lid worden van het lichess team van de Liga om te kunnen deelnemen (zie hieronder). Ook spelers die dit seizoen (nog) niet terug zijn aangesloten maar voordien lid waren van de Liga zijn welkom.
  • Naast het Lichess anti-cheating algoritme zal er ook online toezicht worden gehouden door Liga toernooileider Tobias Verhulst.

Instructies om een account aan te maken en in te schrijven:

  1. Wie nog geen account heeft op lichess.org kan er gratis één maken via deze link.
  2. Om te kunnen meedoen moet je lid worden van het lichess-team van de Liga. Dat kan eenvoudig door naar deze pagina te gaan en op “Wordt lid van het team” te klikken. Iemand van het Liga bestuur zal dan je lidmaatschap goedkeuren, vermeld bij je aanvraag wel even je echte naam.
  3. De pagina van het toernooi zelf is hier te vinden. Je kan nu al op deelnemen klikken om je deelname te registreren (er is geen wachtwoord).

Reactie

Meer schaakstukken over lichess liga antwerpen

Online toernooi op Lichess vanavond door de Molse schaakclub

Steven     14.03.2020

LAST MINUTE aankondiging: de Molse schaakclub houdt vanavond een online blitz toernooi op Lichess. Alle informatie op Het toernooi is…

Lees meer
seniorentoernooi

Liga Seniorentoernooi

11 november 2023 @ 12:00

Het Seniorentoernooi van de Liga Antwerpen wordt dit jaar opnieuw georganiseerd door SK Oude God, op zaterdag 11 november.
Dit toernooi staat open voor alle bij de VSF aangesloten ‘senior’ spelers (er zijn twee reeksen: 50+ en 65+).

Lees meer