Loading Events

« Alle Events

  • Dit evenement is voorbij.

Chessmates Belgian online Youth competition

Maandag – Donderdag 3 – 6 Januari 2022 (online)

Na twee Rokade oefentoernooitjes op woensdag en het Criterium van Brugge dat last minute een virtueel jasje kreeg, werd er in de laatste week van deze lange kerstvakantie door de jeugd online geschaakt in het Chessmates Belgian online Youth competition. Het was de eerste keer dat dit initiatief doorging, het was een betalend toernooi met prijzen en er werd gespeeld over 4 dagen waarvan maandag tot en met woensdag in klassieke Rapid en donderdag een blitztoernooi. In totaal deden er 63 jeugdspelers mee. Aanvankelijk was het idee van de organisatie om iedereen apart in zijn U-categorie te laten spelen, maar de opkomst was voor sommige reeksen te beperkt zodat beslist werd om al de spelers in één grote groep te paren maar het eindklassement in de verschillende categorieën te behouden.

Van Rokade Westerlo tekende 6 jeugdspelers present. Timon (U16-20), Kobe (U14), Arne (U10), Hector (U10), Quinten (U10) en Tristan (U8). Dat iedereen in één groot toernooi speelde, maakte ook dat er tegen sterke tegenstanders gespeeld kon worden. Onze Westelse jeugd maakte al vanaf dag 1 duidelijk dat ze meespeelde voor de knikkers. Zo was Arne voortdurend op de topborden te vinden en eindigde hij zelfs 2 van de 4 dagen op het algemene podium. Sterk! Ook Hector, Kobe en Timon konden ook meermaals hoog in de ranking te spelen en er waren ook enkele Westelse encounters (zonder verrassingen).

In het eindklassement deed onze jeugd het uitstekend. Timon haalde op de eerste dag de bronzen stek van het podium bij de U16-20, maar speelde de laatste dag niet mee en zakte zo wat in het eindklassement. Kobe was goed voor de 3de plaats bij de U14, proficiat Kobe. Bij de U10 hadden we 3 spelers van Westerlo die deze categorie domineerde. Arne was goed voor de 1ste plaats bij de U10 maar eindige ook op de 3de plaats in het algemene klassement (!), Hector de 2de plaats en Quinten nam plaats 7 in op x16 U10 deelnemers. Knap gespeeld hoor! Tenslotte was er ook nog Tristan die de virtuele gouden beker bij de U8 op de schouw mocht zetten.

Een link naar de 4 dagen van het toernooi kan je hier vinden, waar ook de partijen kunnen nagespeeld worden. Als schakende papa heb ik het met plezier vanaf de zijlijn gevolgd. Best wel een intensieve week, 4x een namiddag van 3 uur schaak maar onze youngsters hebben met 32 partijen tonnen ervaring opgedaan (en er nog een leuke prijs op gepakt ook). Van die Westelse hebben we het laatste nog niet gezien!

Reactie