1ste editie Rokade Winter Chess

Steven      28.12.2023

38 moedige schakers melden zich uiteindelijk te Westerlo op 27 december, voor de start van de 1ste editie van het Rokade Winter Chess.

Sylvin smeet er nog een cursus wedstrijdleider bovenop, en besteedde de praktische organisatie en de arbitrage van het toernooi uit aan Steven.

Paringen en uitslagen

Winterschaken

De mogelijkheden om te schaken in de kerstvakantie zijn beperkt. Voor de jeugd is er het JSC in Brugge, waarmee deze Winter Chess noodgedwongen moest overlappen. Voor de volwassenen is dit toernooi een welkome aanvulling op de schaak-kalender, getuige de vele kilometers die enkele van de deelnemers aflegden om tot in Westerlo te komen schaken.

Het idee kwam van Tim, de praktische uitvoering nam Steven voor zijn rekening. Niet te lang, 2 partijen per dag, en FIDE gehomologeerd. Meer moest dat niet zijn.

Ondertussen zijn we dag 2 en gaat het toernooi er heel gemoedelijk aan toe.

Vele helpers leiden de praktische organisatie in goede banen. Stief stelde zich kandidaat om de schakers van brood te voorzien. Marc kwam op woensdag als arbiter een handje toesteken. Tine bakte koekjes. Len en co hielpen woensdagochtend om alle tafels en borden klaar te zetten.

Johan B. kwam speciaal met de fiets vanuit Noorderwijk om Stief te ondersteunen tijdens de eerste dag.

Maria maakte heerlijke groentensoep op donderdag. De succesformule qua broodjes, beleg en hot-dogs werd op donderdag gekopieerd, en ook nu weer is ons winkeltje volledig uitverkocht.

Achter het bord hadden de Rokadisten niet altijd de wind in de zeilen → heeft iemand hier een schaaktechnisch alternatief voor deze uitdrukking?

Heel tevreden met het toernooi. Met mijn resultaten iets minder.

Tim Peeters, kerstman ad interim, na dag 1

Len speelt zijn eerste toernooi met 2 partijen per dag, en vraagt zich vooraf luidop af hoe hem dit zou bevallen. Slecht, zo blijkt na dag 1, met 0 / 2. Maar Len slaagt erin om geweldig te recuperen, en slaat terug met 2/2 op dag 2.

Ook Sven (groep 1) haalt 2/2, tijdens dag 1! En speelt zelf samen met Adriaan (groep 2) en Leander (groep 6) een perfecte score na ronde 3.

Geen blitz nu Steven, da`s niet goed voor mijn shakra

Sven, met een perfecte score na ronde 3

Hector speelt mooi en goed, maar moet vaststellen dat de punten alvast op dag 1 hier niet mee in lijn liggen. Schaken kan hard zijn. Samen met Kobe is hij de enige Rokadist die geen clubgenoten in zijn groep moet dulden. Bij Kobe zijn de punten er wel, met 2.5/3.

Ook Timon is halfweg het toernooi aan een prima traject bezig, met 2.5/3 waar het halfje eerder uit voorzichtigheid genomen werd in een theoretisch gewonnen eindspel. In de derby tegen Quinten trok hij aan het langste eind.

Arthur, Jelle en Len beleven een heus clubkampioenschap in groep 5. In groep 6 spelen Stan G., Stan VC. en Tristan momenteel mee in de buik van het peloton.

Sfeerbeelden

Reactie

Meer schaakstukken over rokade winter chess 2023

IMG 4820

RWC: partijen van Rokadisten

Steven     02.01.2024     2

De hoogtepunten van onze Rokadisten tijdens het Rokade Winter Chess.

Lees meer
RokadeWinterChess 2023

Rokade Winter Chess: uitslagen & paringen

Hier vind je de uitslagen en paringen van het Rokade Winter Chess 2023.

Lees meer
RokadeWinterChess 2023

Rokade Winter Chess: deelnemers

Deelnemerslijst Rokade Winter Chess 2023. Elke week is er een update.

Lees meer
RokadeWinterChess 2023

Rokade Winter Chess

Rokade Westerlo organiseert dit jaar voor het eerst het Rokade Winter Chess 2023! 27-28-29 december. 3 dagen, 2 partijen per dag. 6-kampen volgens ELO. Max 72 deelnemers.

Lees meer