Beslissingen van de KBSB Algemene Vergadering

Steven      12.03.2021

Op zaterdag 13 februari heeft de KBSB haar Algemene Vergadering gehouden. Hier zijn de hoogtepunten van de vergadering.

  1. Geert Bailleul is de nieuwe voorzitter van de KBSB
  2. Voor het werkingsjaar 2020 – 2021 krijgen leden een Covid-19 korting van € 4 op het lidgeld (€ 14 → € 10)
  3. Vanaf het werkingsjaar 2021 – 2022 bedraagt het lidgeld € 15 (+ € 1)

Geert Bailleul nieuwe voorzitter KBSB

Martin Deschepper volgde in november 2020 Günter Delhaes op, wiens mandaat op dat ogenblik afliep. Amper 3 maanden later gooide Martin de handdoek in de ring, en moest de KBSB op zoek naar een nieuwe kandidaat-voorzitter. Geert Bailleul stelde zich kandidaat en kreeg met een zeer ruime meerderheid het vertrouwen van de Algemene Vergadering. We wensen Geert langs deze weg ook alle succes toe bij het leiden van de Belgische Schaakbond.

Hieronder vinden jullie de details van de kandidatuur van Geert.

geert baillieul
Geert Bailleul (© Davy Coghe)

Covid-19 korting € 4

Covid-19 heeft ook voor de KBSB een grote budgetaire impact gehad. Talloze evenementen werden uitgesteld of ge-annuleerd. Vele clubs zagen zich genoodzaakt hun lidgeld (tijdelijk) te verlagen, waardoor de druk op de KBSB toenam om mee te volgen.

Het bestuur heeft een voorstel uitgewerkt waarbij de ledenbijdrage éénmalig verlaagt van € 14 naar € 10, voor het huidige werkingsjaar (2020 – 2021).

Verhoging lidgeld vanaf 2021 (+ € 1)

Voor het nieuwe werkingsjaar is de bond op zoek naar extra middelen. De begroting is al enkele jaren niet in evenwicht. Eén van de redenen daarvan is de verplichting van de KBSB om sinds begin 2019 BTW aan te rekenen op hun lidgeld. Dit is een rechtstreeks gevolg van het feit dat schaken niet langer als sport erkend is. Sindsdien zijn de inkomsten uit lidgeld voor de KBSB met 21% gedaald (want de € 14 naar de clubs is ongewijzigd gebleven).

Op de Algemene Vergadering is beslist om het lidgeld te verhogen naar € 15 (+ € 1). Dit is meteen ook het plafond van het lidgeld, zoals momenteel vastgelegd in de statuten van de KBSB. Een voorstel van het bestuur om dat plafond te verhogen naar € 25 werd weggestemd.

Reactie

Meer schaakstukken over KBSB

kbsb

Voorstel wijziging wedstrijdreglement minimum aantal partijen

Steven     05.09.2023

Op de volgende Algemene Vergadering KBSB wordt een voorstel tot wijziging van het wedstrijdreglement geagendeerd.

Lees meer
kbsb

Communicatie KBSB

Steven     09.03.2022

Het bestuursorgaan van de KBSB heeft vanavond (dinsdag 08/03/2022) vergaderd. Een eerste besproken punt is dat we in code geel…

Lees meer