Brugse Meesters 2023 van start

Tim      14.08.2023

Brugse Meesters mag ook in 2023 een delegatie Rokadisten verwelkomen. De combinatie van jeugdspelers + ouders + coaches + fanclub 86/91 zorgen voor een heel gezellige start. Altijd wel Rokadisten een een schaakbord te vinden, altijd wel Rokadisten in de cafetaria te vinden.

De eerste ronde zijn er altijd grote elo-verschillen, maar dat betekent niet dat het resultaat al vast ligt. Matei houd lange tijd gelijke tred met zijn FM. Tim houd ook lange tijd gelijke tred met zijn 400 elo-punten zwakkere tegenstander. Maxim heeft weinig problemen met zijn tegenstander.

Jachtluipaard Hector kan zijn enthousiasme niet intomen en blitz zijn zetten eruit. Wel met het gevolg dat hij met een toren minder het eindspel moet spelen, toch met enkele pionnetjes kan oversteken, toch het volle punt binnen kan halen. Arne heeft wat meer eerbied voor zijn stukken, activiteit boven alles. Geleidelijk aan dringen zijn stukken binnen bij de tegenstander en kan ook hij zijn partij winnen.

Op dag twee moeten er 2 partijen gespeeld worden. De ochtendpartij is voor Maxim een eitje, snel ruimte winnen tegen de Pirc en al even snel een loper in het mandje leggen. Ook Matei speelt een relaxt partijtje, kan makkelijk een aanval opzetten. Het duurt wel even voor het punt echt binnen is, maar de overwinning is nooit in gevaar gekomen. Tim heeft meer moeite met zijn U12 tegenstander. Een volledig symetrische stelling, moeilijk om daar een verschil te gaan maken. Probeert enkele goedkope trucjes waar de tegenstander niet intrapt. In tijdnood komt er dan toch wat tactiek aan te pas waar de junior in de fout gaat. Een dame tegen paard+toren eindspel wordt vakkundig afgewerkt.

Arne komt snel onder druk te liggen. Heeft last met al zijn stukken te activeren en moet zijn meerdere in de tegenstander erkennen. Hector speelt deze keer aan het tempo van een lui paard. Gebruikt zijn bedenktijd volledig, kiest voor de aanvallende zetten, komt er niet door, besluit remise.

Ondertussen arriveert fanclub 86/91, beter bekent als Steven en Stief. Het heeft vooral effect bij de U1800 spelers. Zowel Maxim, Hector en Arne winnen vrij makkelijk hun partij. Vooral de partij van Hector wordt nadien in de cafetaria uitgebreid becommentarieerd.

Matei ondervindt dat hij ook al een dagje ouder wordt en dat hij nu ook af en toe tegen gevaarlijke jeugdspelers moet aantreden. En vooral dat deze jeugdspelers niet opgeven maar blijven vechten. Matei blundert dan ook nog eens een stuk weg, wat al helemaal niet goed is. Tim gaat er volledig voor, gooit alles op de zwarte koning maar gooit zichzelf in de vernieling.

Voor de thuisblijf supporters, resultaten, klassementen en live borden zijn hier terug te vinden, wil je een rokadist op een livebord volgen kan je best bij de U1800 kijken, daar is de kans het grootste om er eentje terug te vinden: https://sites.google.com/view/brugsemeestersbe

Maurice
16.08.2023 - 15:31

Hector en Maxim zitten trouwens op een live bord voor ronde 7: https://view.livechesscloud.com/#9023f988-e1c6-44c2-bbfe-489ca1dd7ab5

Beantwoorden

Reactie

Meer schaakstukken over brugse meesters fanclub toernooien

eycc02

Matei Plays the European Youth Chess Championship (U14)

Bogdan     06.09.2023     7

The EYCC 2024 takes place in Mamaia, Romania, between 4-15 September 2023. Matei takes part in the U14 tournament.

Lees meer
TSTC 2023 midden hoekRO LR rgb

The Wimbledon of Chess

Bogdan     14.01.2023     1

Het Tata Steel Chess toernooi net over de grens heeft nogal wat faam… Magnus is een vaste “klant” en telt…

Lees meer
BJK Rokade 1

BJK 2023 aan de start

Bogdan     18.02.2023     1

De Krokusvakantie is net begonnen. Terwijl sommigen denken aan skivakantie, “far and away“, denken anderen aan schaken, dichtbij… Dit jaar,…

Lees meer
Maxim

Open Leuven 2023

Stief     12.11.2023     2

“Leuven. Eeuwenoud. Springlevend.” Zo luidt het stadsmotto van de Vlaams-Brabantse hoofdstad waarin, waaromheen en waarrond ik de tweede helft van…

Lees meer