Interclub R1

Steven      22.09.2013

Vanmiddag is de Interclub competitie 2013 – 2014 van start gegaan. Westerlo speelt, net zoals vorig jaar, met één ploeg in afdeling 3 (reeks 3C), en één ploeg in afdeling 5 (reeks 5L).
Westerlo 1 ging uit spelen in het verre Brussel, tegen de ploeg van de Europese Commissie, EuropChess 2. Aangezien het autoloze zondag was in onze hoofdstad, trokken de Rokadisten er met de trein op uit. Aangekomen in Brussel-Centraal, besloten we om nog een extra trein te halen naar Brussel Schuman, om Marc zijn knieen te sparen. Hadden we dat maar niet gedaan. Met tien minuten vertraging arriveerden we in de speelzaal, verplichte veiligheidscontrole niet meegerekend! Met goede moed begonnen we aan onze partijen, en nieuwkomer Sven was de eerste die mocht juichen. Met een kleine truc won hij een stuk van de tegenstander, en kon hij de partij koelbloedig afmaken: 1 – 0. Vervolgens moest Marc het onderspit delven, maar wonnen Tim en Bart. Het zag er goed uit. Daarna won ook Steven nog zijn partij, en, net voor de klok acht uur sloeg, hield Stief het met zijn tegenstander op remise. Westerlo 1 wint zo overtuigend met 4.5 – 1.5 van EuropChess 2 en neemt een goede start in afdeling 3!
Westerlo 2 verging het minder goed tegen Brasschaat 8. Johan en Maxim moesten hun meerdere erkennen in hun tegenstanders, Jan won, en Michelle speelde remise. Zo werd het 2.5 – 1.5, een nederlaag met het kleinste verschil.
Uitslagen vind je op http://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/13-14/ind01.pdf
Volgende week staat reeds de tweede ronde op het programma!

Reactie

Meer schaakstukken over interclub 2013-2014

Interclub R2

Stief     29.09.2013

Vandaag werd de tweede ronde van de nationale interclub gespeeld. Voor ons was het de eerste match in het gerenoveerde…

Lees meer

Interclub R3

Steven     13.10.2013

Voor de derde ronde van de IC competitie gingen Westerlo 1 en Westerlo 2 op bezoek bij Mechelen. Westerlo 1…

Lees meer

Interclub R3: Partijanalyses

Steven     13.10.2013     1

Hieronder de analyse van mijn partij van vandaag. M’n tegenstander, Lee Deon, is een zeer degelijk spelende jeugdspeler, gewaardeerd op…

Lees meer

Interclub R4

Steven     17.11.2013     4

In de vierde ronde van de Interclub competitie heeft Westerlo een goede zaak gedaan. Zowel Westerlo I als Westerlo II…

Lees meer